JUDr. Irena Matonohová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2012 9:46:47

Nedobré řešení pisáreckého trychtýře

Nedobré řešení pisáreckého trychtýře

V neděli 19.8.2012 byla na portálu brno.idnes.cz zveřejněna informace o rozhodnutí, jak bude vyřešeno rozšíření velmi obtížně průjezdného dvouproudého úseku městského okruhu mezi Pisáreckou křižovatkou a královopolskými tunely.

V prvé řadě je potřeba na pravou míru uvést mylnou informaci, že rozhodnutí schválili zastupitelé. O tom, že z rozpočtu města Brna bude vyčleněno 370 miliónů Kč, rozhodla Rada města Brna, 11-členný orgán, složený výhradně ze zástupců velké koalice v Brně, tedy ODS a ČSSD.
Ještě důležitější je však fakt, proč bylo vybráno toto řešení, které je v důsledku uvažovaných výkupů pozemků a zaústění tramvajových kolejí do skály pod Wilsonovým lesem finančně i časově náročnější. Je potřeba ptát se radních, proč nezvolili rovněž uvažovanou dvouúrovňovou variantu se silnicemi nad sebou, každé patro pro jiný směr.
Je zarážející, že se o takto důležitých záležitostech, které se týkají všech občanů Brna a zejména jejich peněz, kterých nyní opravdu není nazbyt, nevede otevřená diskuze a koalice nenechá hlasovat zastupitele, kteří na rozdíl od Rady města Brna zastupují (téměř) všechny občany Brna.
Věřím, že i novináři budou pátrat pro důvodech zvolené (dražší) varianty.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama