MUDr. Ivan David, CSc.

  • SPD
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2024 9:15:00

Zemědělci protestují po celé Evropské unii

Zemědělci protestují po celé Evropské unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k protestům zemědělců

 Zemědělci protestují po celé Evropské unii. Je to pochopitelné. Rostou jim náklady a klesají příjmy. Ale také narůstá administrativa a život jim komplikují požadavky projektu „z pole na vidličku“, což je součást zhoubného projektu Green Deal. Vedle toho Evropská komise protlačuje další a další mezinárodní smlouvy umožňující do Evropské unie dovážet stále více zemědělských produktů z mimounijních oblastí, například z Nového Zélandu, Chile, Keni, Ukrajiny, a další smlouvy jsou připraveny.

Maloobchodní řetězce patřící nadnárodním korporacím odmítají platit vyšší výkupní ceny za nákup od zemědělců, ačkoli zemědělcům rostou náklady. Zvyšují se ceny elektřiny, pohonných hmot, osiv, hnojiv, pesticidů, nájmů, pojištění, práce, atd.

Green Deal předepisuje zemědělcům nechávat 4% půdy ladem, snižovat množství minerálních hnojiv o 20% a pesticidů o 50% bez ohledu na to, kolik se jich v jednotlivých zemích doposud používá. To je další znevýhodnění naší země.

Teprve po protestech zemědělců proběhla v Evropském parlamentu rozprava s místopředsedou komise Šefčovičem, který nenabídl vůbec žádné řešení kromě toho, že prý probíhá strategický dialog se zástupci dotčených skupin. Samozřejmě včetně zelených fanatiků.

Skutečnost je taková, že hlavním problémem je projekt Evropské unie, který podle Ursuly von der Layen vůbec nejdůležitější, tedy í Green Deal. Tak si připomeňme jak o něm europoslanci hlasovali 15. ledna 2020.

Hlasovalo 713 poslanců, z toho bylo 482 poslanců pro přijetí Green Dealu. Za Českou republiku hlasovali PRO Green Deal poslanci za Piráty, TOP09, Starosty a dokonce i poslanci za ANO. Lidovci se zdrželi a tím pomohli schválení. Pro hlasovala celé frakce Zelených, socialistů a liberálů. Poslanci zvolení za SPD hlasovali PROTI.

Zelení fanatici ve frakcích Zelených, socialistů a liberálů se stále ke Greeen Dealu hlásí. Pozitivními výsledky tohoto projektu se pochlubit nemohou. Drastické důsledky nesmyslného Green Dealu prostě popírají.

Jestliže politici nevěděli, k čemu Green Deal povede a přesto pro nej hlasovali, jsou nezodpovědní nebo hloupí. Jestliže pro něj hlasovali přestože věděli, k čemu to povede, chybí jím odvaha, což by měl být hlavní kvalifikační předpoklad lidí, kteří se ucházejí o hlasy voličů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama