Mgr. Petra Prokšanová

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2024 11:20:49

Solidaritu s našimi zemědělci

Solidaritu s našimi zemědělci

Pondělní protest zemědělců si zaslouží naši podporu i trochu shovívavosti. Dnes potřebují naši podporu zemědělci, zítra to mohou být učitelé, zdravotníci, prodavači nebo my sami v dalších profesích.

 V posledních dnech často slýcháme, že na pondělí plánovaný protest českých zemědělců je dílem proruských sil a tím že ztrácí svou legitimitu. Je samozřejmě na místě se ptát, komu takové rámování protestu nespokojených občanů pomůže a proč ho šíří právě premiér Fiala a jeho věrní.

Druhou snahou je pak udělat z protestujících potížisty, kteří nám znepříjemní a zkomplikují život blokádou dopravních cest v hlavním městě. Zkusme všichni pochopit, že kde všechna vyjednávání selžou, je na místě stávkovat, protestovat, blokovat a hlasitě se domáhat svých práv.

Konání veřejných shromáždění je ústavně zakotveno v základní Listině práv a svobod a jako takové stojí nad dalšími zákony. Blokování dopravy je naprosto legitimní protest, který musí město a jeho obyvatelé strpět.

Pondělní protest zemědělců není dílem moskevských škodolibců, ale naštvaných lidí, kteří chtějí dobře dělat práci, kterou mají rádi a tou prací se také důstojně živit. A když jim v tom vláda hází klacky pod nohy, nemůže se divit, že jí zemědělci hodí na hlavu kýbl hnoje v podobě blokády Prahy. Pokud nemusíte, v pondělí zkrátka do Prahy nejezděte, využijte možnost práce z domova a pokud musíte, jeďte vlakem a po Praze se pohybujte zejména metrem.

Buďme coby pracující solidární s ostatními pracujícími, kteří jdou bojovat za svá práva a tím i za zlepšení práv kolektivních, tedy i našich. Trocha nepohodlí za to jistě stojí. Dnes potřebují naši podporu zemědělci, zítra to mohou být učitelé, zdravotníci, prodavači nebo my sami v dalších profesích. Dokud bude u moci asociální vláda pětikoaličních diletantů soustředěná na válečné štvaní namísto posilování sociálních jistot pracujících, dají se další protesty očekávat.


Naší zbraní je solidarita.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama