Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2024 16:11:00

Podnikatelé, kteří dokážou vybudovat své firmy od nuly

Podnikatelé, kteří dokážou vybudovat své firmy od nuly

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podnikatelství.

Podnikatelů, kteří dokážou vybudovat své firmy od nuly, dlouhodobě udržet jejich prosperitu, vytvářet pracovní příležitosti, a následně chtějí svůj zisk využívat i pro věci prospěšné ostatním, si velmi vážím. Jako starosta jsem se vždy snažil, aby město umělo vytvářet pro takové podnikatele potřebné podmínky a obráceně jsem se vždy mohl spolehnout na to, že oni budou městu dobrými partnery pro řadu projektů, na jejichž realizaci bychom jenom z městského rozpočtu nedosáhli. I dnes jako předseda Hospodářského výboru PS PČR se s nimi snažím neztratit kontakt a čerpám od nich mnoho podnětů k projednávání souvisejících témat v parlamentu.

K setkání o tom, jak využít vzájemných zkušeností a blízkosti obou zemí pro další vzájemnou kooperaci, a nejen v podnikatelském sektoru, jsem využil i návštěvy polského velvyslance Mateusz Gniazdowski, který spolu s hejtmanem Královéhradeckého kraje na své cestě po regionu zavítali i do Trutnova. Prohlédli si galerii EPO1 a nové prostory Autostyl a.s. – zdařilé rekonstrukce chátrajících industriálních objektů, které vdechly těmto součástem trutnovské historie nový život a smysl. Stojí za nimi v tom prvním případě manželé Kasperovi a v tom druhém Jan Kranát.

Obdivuji nejenom to, co již vybudovali, jejich stabilní prosperitu trvající už více jak třicet let, ale i to, že mají chuť neustále přijímat nové výzvy, ať už v oblasti technologií či podnikatelských záměrů a současně podněcovat a podílet se na realizaci dalších společensky významných aktivit. Nepochybuji, že i záměr najít obdobně smýšlející partnery na polské straně, dokážou proměnit v některou z úspěšných realizací. Rád tomu budu nápomocen i ze své současné pozice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama