David Smoljak

  • STAN
  • Praha 9
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2024 6:30:00

Aliance postkomunistických miliardářů, proruských trolů a antisystémových stran

Aliance postkomunistických miliardářů, proruských trolů a antisystémových stran

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozhodovacím procesům v EU.

 Rozmohl se nám tady takový nešvar...

Obzvláště během tzv. zemědělských protestů, kde na sebe v první fázi strhla pozornost pozoruhodná aliance postkomunistických miliardářů, proruských trolů a antisystémových stran.

Podstatou je mýtus o "nikým nevolených byrokratech" z Evropské komisi, kteří nám - normálním lidem - ničí svými svévolnými rozhodnutími naši budoucnost.

To je samozřejmě nesmysl. Rozhodující slovo v jakékoli evropské agendě mají členské státy. A Evropská komise může dělat jen to, k čemu ji evropské země skrze své představitele v Evropské radě zmocní.

Má to své problematické momenty - to jsme viděli při summitech, kdy Orbán opakovaně blokoval společná rozhodnutí všech ostatních států v otázkách podpory Ukrajiny - ale takhle to prostě funguje. 

Europoslankyně Konečná ve včerejší relaci Události, komentáře několikrát použila spojení, že Evropská komise "fabuluje", když slibuje zjednodušení některých procedur. Ve skutečnosti prý po evropských volbách zase otočí a začne dělat svévolné kroky...

Tady ale "fabuluje" spíš paní europoslankyně. Ten, kdo rozhodne o případné změně kurzu nebo dalšího postupu, budou členské státy a jejich prostřednictvím Evropská rada. Důležitý vliv bude mít samozřejmě i Evropský parlament. A všichni, kdo v těchto institucích zasedají a rozhodují, dostávají ke svému jednání opakovaně mandát úhrnem od 450 milionů evropských občanů.

Evropská politika bude prostě taková, jakou si ji sami uděláme!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama