MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2024 6:36:00

Mnichovanství už se Evropě jednou nevyplatilo

Mnichovanství už se Evropě jednou nevyplatilo

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

 Ukrajina už dva roky statečně vzdoruje neslýchané ruské vojenské agresi na celém svém území. Jsem přesvědčen, že se ubrání. Nezapomínejme, že pochybnosti, černé scénáře a zprávy o nevyčerpatelných ruských schopnostech jsou mimo jiné součástí ruské informační války.

Západ včetně Česka Ukrajinu už dva roky podporuje váhavě a pomalu. Všechny zbraňové dodávky docházejí na frontu dlouhé měsíce potom, co jsou hlasitě oznámeny a „oslaveny“ v médiích. Je to ostuda a osudová chyba. Vojenské a finanční prostředky poskytnuté k porážce Ruska nejsou pomocí Ukrajině, ale investicí do porážky nejnebezpečnějšího agresora od druhé světové války. Investicí do vlastní bezpečnosti i do budoucnosti a prosperity Evropy.

Každá západní vláda by měla být schopna uvažovat za horizont svého aktuálního mandátu, překonat výmluvy na „únavu“ a prokázat prozíravost a odhodlání. Válka se nevede na sociálních sítích, ale na frontě, kde každý den umírají nevinní lidé. Mnichovanství už se Evropě jednou nevyplatilo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama