Mgr. Zdeněk Kettner

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.02.2024 17:17:00

Má slovenská diplomacie podrobnější a přesnější informace než česká?

Má slovenská diplomacie podrobnější a přesnější informace než česká?

Projev na 94. schůzi Poslanecké sněmovny 29. února 2024 – interpelace premiéra Fialy k pařížskému summitu o pomoci Ukrajině

 Pane premiére, v pondělí proběhl summit o pomoci Ukrajině v Paříži, svolaný prezidentem Macronem. Ještě před jeho projednáváním prošlo nějaké vyjádření pana premiéra Fica o tom, že rozhodně nebude posílat na Ukrajinu své vojáky.

A v médiích se rozpoutala bouře, že to je nějaká dezinformace a tak dále. Například i paní ministryně Černochová, cituji: Nic takového jsem neslyšela ani nečetla. Přesto bezprostředně po skončení tohoto summitu pan prezident Macron vystoupil a tato slova potvrdil svými výroky.

Proto se chci zeptat, znamená to tedy, že slovenská diplomacie má podrobnější a přesnější informace o probíhajícím summitu než diplomacie česká, čili nejsme úplně v popředí těch diplomatických zájmů? Nebo jsme ty informace měli a co se týká vyjádření těch médií, tak my jsme to takzvaně vymetaforovali s tím, že jsme to nechali být.

Chci se tedy zeptat, kde je tedy pravda, zda tyto informace měla česká diplomacie ještě před zahájením summitu nebo ne.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama