ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2012 22:24:28

Věci veřejné budou hlasovat jako „hloupá“ horákyně

Věci veřejné budou hlasovat jako „hloupá“ horákyně

Věci veřejné jsou proti návrhu zákona, který tvořily. Vrchol hloupého populismu

 Vrátil jsem se z dovolené a jedna z prvních věcí, kterou jsem slyšel ve zprávách, mi připadala jako z Marsu. Bylo to úterní tiskové prohlášení Věcí veřejných, že se jejich celý  poslanecký klub (dvanáct poslanců) závazně rozhodl hlasovat JEDNOTNĚ  proti církevním restitucím. Ale že dva členové jejich klubu Milan Šťovíček, a dříve již dříve avizovaný Josef Dobeš schválení restitucí podpoří. Možná se během minulých týdnů změnil význam slova „jednotně“, možná Radek „STB“ John chodil přes prázdniny hodně na sluníčko, možná Vít Bárta přebral kokainu. Ale pokud dva poslanci z dvanácti hlasují v tak klíčové otázce proti rozhodnutí klubu, pak to není jednotné hlasování

Už se budu opakovat, je to zase jenom další důkaz o domluveném rozštěpení „veverek“ pod laskavým dohledem premiéra Nečase. Věci veřejné si hrají na opozici, ale pod hrozbou pádu vlády budou premiérovi jakoby „zlobivé“ poslance půjčovat. U zákonů, vrácených senátem je potřeba 101 poslanců.  Vyděrač  Bárta má tak ještě silnější pozici, než měl ve vládě. Nečas se bojí o své premiérské koryto a Bártovci si mohou klást podmínky, kdy kdo z nich jednotlivě vládní návrhy podpoří.  Škoda, že premiér nedokázal dodržet svoje prohlášení z dubna loňského roku, že totiž nebude vládnout s VV- ABL. Nejenže s ní vládne, ale nakonec jí dobrovolně strčil hlavu do oprátky.

Zajímavým aspektem, hodným připomenutí je i to, že se Věci veřejné, ještě když byly ve vládě chlubily, že pomohly vládní návrh církevních restitucí připravit. Pamatuji ještě plamenná slova Kateřiny Klasnové, jak Věci veřejné dokázaly vybojovat tuto dohodu, tento návrh. A teď stejně plamenně bojují proti návrhu…

Celkově se ale jedná o hru, kdy se snaží bártovy Věci veřejné  přesvědčit voliče, že jsou v opozici. Samozřejmě nejsou, pouze se snaží kamuflovat svůj vysoký podíl na diskreditaci této vlády. Na krocích, které tato vláda činila za plné podpory Věcí veřejných. V každém případě ale VV stále vládu drží, byť skrytě, u moci. Ale Radku Johne, tyto bláznivé kroky „veverkám“ preference z popela nezvednou.     

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama