JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2024 12:06:00

Fialu zasáhl hnůj až do nitra jeho panovnického srdce

Fialu zasáhl hnůj až do nitra jeho panovnického srdce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakci premiéra Fialy na protesty zemědělců

 Vážení přátelé, Fialu zasáhl hnůj až do nitra jeho panovnického srdce. Před demonstranty se dá utéct, před traktory schovat, ale hnojůvka zůstává. Od oka bych tipla, že to mohly být nějaké tři tuny materiálu, který traktorista zkušeně navršil podél Úřadu vlády. Bylo vidět, že to má v ruce. Tím jeho jednání nijak neobhajuji. Hnůj na koleje a chodník prostě nepatří.

Co mi ale přijde naprosto směšné, byl způsob, jak na to zareagoval pan premiér. Chvíli jsem myslela, že mluví Ludvík XIV., kterému vesničané pokydali zámek ve Versailles. Okamžitě se odebral do své twitterové komnaty a z ní vyřídil všem českým zemědělcům, že jim možná příští rok zruší dvě miliardy korun. „Vláda musí přemýšlet nad tím, že jsou i jiné oblasti, kde by tyto peníze byly dobře využity,“ pokochal se svým královským majestátem pan Fiala. Pak si ještě zkusil v televizi tvrdší polohu císaře Napoleona: „Kdo se mnou bude jednat pod tlakem, nedopadne dobře.“

Dokážete si vybavit jedinou takovou diktátorskou větu vůči občanům od politika hnutí ANO? Chtěla bych se zeptat všech, kteří před lety demonstrovali proti Andreji Babišovi jako „ohrožení demokracie“, jestli teď tleskají Fialovi.

Ještě jednu věc řekl ve studiu Petr Fiala. Každého poctivého člověka z ní muselo zamrazit: „Slabé zájmové skupiny, které protestují, ničeho nedosáhnou. Silné zájmové skupiny se domluvit dokáží a dosáhnou, čeho chtějí, to je politologická pravda.“ Tak moment. Víte, kdo je považovaný za zakladatele politologie, kterou Petr Fiala tak miluje? No přeci Niccolo Machiavelli, a ta Fialova slova zněla, jakoby je od něj doslova opsal.

Takže tady máte vysvětlení Petra Fialy, proč umožnil energetickým gigantům přilepšit si o vysoké desítky miliard na náš úkor. Dokázali se totiž domluvit, chápete? Zemědělci se tak dobře domluvit nedokážou, takže mají se svými požadavky smůlu. Politologická pravda Petra Fialy, přátelé drazí.

Co vlastně odstartovalo tuhle spršku panovnických prohlášení? Byla to jedna prostá hromada hnoje. Absolutně nevěřím Fialovým řečem o „narušení plynulosti dopravy“, když začal zemědělcům vyhrožovat stopnutím dvou miliard. Tyhle silné řeči jsou typické pro uražený, ješitný majestát. Petr Fiala se naprosto ztotožnil s představou vznešeného vladaře, který musí být na svoje poddané přísný.

Nikdo nebude jeho výsost špinit hnojůvkou. A to ani symbolicky!

Já bych vás ale chtěla, pane Fialo, upozornit na jednu věc. To díky českým zemědělcům máte co jíst v kantýně na Úřadu vlády. Samozřejmě pokud neobědváte německou nutellu s kečupem a nezapíjíte to colou, jak jste nám předváděl v legendárním videu.

A ještě mám pro vás, pane Fialo, jednu radu. Neštiťte se hnoje. Měl jste naopak před Úřad vlády vyjít a čichnout si k němu. Zjistil byste, že je daleko poctivější než vaše politika.

Krásný víkend, přátelé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama