Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2024 15:14:00

Výpověď bez udání důvodu - skutečně tohle chceme?

Výpověď bez udání důvodu - skutečně tohle chceme?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopadům výpovědi bez udání důvodu

 Co by se stalo, kdyby se skutečně výpověď bez udání důvodu podařilo prosadit? Představte si, že budete chtít navýšit mzdu nebo založit odbory, budete opakovaně nemocní, plánovat rodinu nebo mít častěji nemocné děti? Tak poletíte. Budete se chtít politicky angažovat nebo „nebudete na šéfa milá“, tak poletíte.

Bát se musí také starší zaměstnanci, kteří jsou kvůli své pracovní zkušenosti pro zaměstnavatele nákladnější. Jak by asi dopadla nedávná stávka odborářů KOVO v Nexenu? Jak by se asi korejské vedení k odborářům zachovalo?

V Česku máme o třicet procent nižší mzdy, než odpovídá výkonu ekonomiky, a zároveň rekordní odliv zisků do zahraničí. Výpověď bez udání důvodu má tento hospodářský model zabetonovat. Skutečně tohle chceme?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama