MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2024 13:15:00

Zvláštní… Fialovi se úspory nevypařily. Tisícům obyčejných lidí ano

Zvláštní… Fialovi se úspory nevypařily. Tisícům obyčejných lidí ano

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kampeličce, kde měl peníze i premiér Petr Fiala.

 Zdravím všechny.

Společnost Glocin se zapletla do skandálu, když shromáždila miliardy korun od investorů s příslibem výnosného zhodnocení. Podle zjištění Seznam Zpráv však tyto peníze zmizely v zahraničí – na Slovensku a ve Švýcarsku, či byly proměněny v kryptoměny. Při tomto procesu hrála klíčovou roli Podnikatelská družstevní záložna (PDZ), která je známá pro své spojení s některými významnými osobnostmi z politické strany ODS, včetně současného premiéra Petra Fialy.

Zvláštní… Fialovi se úspory nevypařily.

Článek naznačuje, že ačkoliv PDZ byla využívána významnými osobami a působila jako exkluzivní klub, hraje podezřelou roli ve zmizelých úsporách tisíců malých investorů. Ty peníze se přece musí někde generovat. Přestože se jedná o značné sumy peněz, zdá se, že policie a Česká národní banka (ČNB) situaci doposud neřešili efektivně.

Tento fakt vyvolává otázky o možném ovlivnění nebo nedostatečném dohledu ze strany státních institucí.

Nebo to je normální?

V článku je vyjádřena ironie a znepokojení z toho, že finanční prostředky premiéra, ač legální a nehlášené, leží vedle prostředků, které byly získány v rámci největších finančních podvodů v České republice.

A co na to ministr vnitra Vít Rakušan?

Vše je asi v pořádku.

Výsledky policejního šetření, které konstatovaly, že vše je v „pořádku“, vzbuzují další otázky. I přesto, že trestní oznámení obsahovalo podrobný popis mechanismu „údajného zhodnocování“ peněz, policie prý nenašla žádné důkazy o protiprávním jednání.

Členem vybrané skupinky této záložny kromě politiků byla i britská firma Glocin Limited, jejíž hlavou je opakovaně odsouzený Aleš Kohoutek, někdejší člen Krejčířova gangu.

To se nám to krásně propojuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama