Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2024 19:18:00

Propadák a diskreditace jinak chvályhodné myšlenky protivládního odporu

Propadák a diskreditace jinak chvályhodné myšlenky protivládního odporu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demonstracím Jindřicha Rajchla.

 Tohle někteří nebudou číst rádi a někteří se na mě možná i osopí. Pravda totiž bolí a pohodlnější je žít v iluzi a něco si nalhávat. Ale nalejme si čistého vína.

Protivládní demonstrace na Václavském náměstí, na kterou přijde dle kvalifikovaného odhadu serveru Praha In, což rozhodně není žádný provládní plátek, okolo tří tisíc lidí, je leda tak pro srandu králíkům. Je to naprostý propadák a diskreditace jinak chvályhodné myšlenky protivládního odporu. Fiala a spol. mohou této zemi v klidu dál škodit, takovéto shromáždění je nijak neohrožuje, spíše naopak. A nic na tom nemění fakt, že lidé, kteří přišli, přišli s těmi nejlepšími úmysly, nic na tom nemění, že demonstrace měla i přes nízkou účast skvělou atmosféru, a nic na tom nemění, že se spoustou toho, co z pódia zaznělo, nelze než souhlasit.

Étos těch prvních protivládních demonstrací z podzimu 2022 je dávno pryč. Proč? Protože od těch posledních se lišily v jedné zcela zásadní věci. Nesvolávala je jedna jediná strana. Byly vyjádřením všeobecné nespokojenosti. Nikdo, žádný konkrétní politik, žádná politická strana, si je neusurpoval sám pro sebe či pro svůj vlastní stranický zájem.

To se změnilo záhy, když se původní svolavatelé rozhádali a začali mít vlastní politické ambice, a ještě později, když se organizace ujala jedna politická strana. Na tom samozřejmě není nic špatného, jen by své stranické akce neměla vydávat za akce pro všechny, zatímco ve skutečnosti má téměř se všemi ostatními vztahy na bodu mrazu. A hlavně, neměla by lidem slibovat něco, co prostě nemůže splnit. Tu generální stávku, tu blokaci vládních budov, tu různá ultimáta vládě. Lidem to totiž dříve či později dojde. Ostatně už se tak stalo a ty mizerné tři tisícovky jsou toho tragickým vyústěním.

A propos. Pokud se někdo chce hádat o ty tři tisíce, tak mu zrovna odpovídám, že vše výše řečené platí, i kdyby tam bylo lidí desetkrát víc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama