Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2024 12:14:27

Fialova vláda opět překonala vlastní dno

Fialova vláda opět překonala vlastní dno

Předseda vlády a ODS Petr Fiala napsal: „Odhalili jsme proruskou síť...

... která rozvíjela operaci s cílem šířit ruský vliv a podkopávat bezpečnost v celé Evropě. Na sankční seznam jsme proto přidali dvě fyzické a jednu právnickou osobu, tuzemské orgány následně zajistily jejich majetek… Jde o citlivé záležitosti, proto jistě pochopíte, že detailů nemohu sdělit mnoho. Jedno chci ale podtrhnout. Kroky, ke kterým jsme v posledních dvou dnech přistoupili, jsou výsledkem mezinárodní spolupráce, na jejímž začátku jsme stáli a kterou úspěšně koordinujeme. Jsem hrdý na to, že to jsme právě my, kdo ukázal sílu a schopnost včas a dobře rozhodnout.”

Přemýšlel jsem nad tím, co mi Fialovy věty evokují. A první, co mě v souvislosti s tímhle blábolem napadlo, jsou Mňačkovy Opožděné reportáže. Ty neuvěřitelné příběhy z 50. let, kdy ve jménu nějaké ideologie triumfovaly lidská hloupost, křiváctví a zneužívání moci. Fialova vláda opět překonává své vlastní dno. Svými činy nás už nevrací pouze do normalizačních sedmdesátých let, nýbrž přímo do propagandistického pekla let padesátých. Jednu věc by ale tyhle zločinné politické kreatury měly mít na paměti: Nic netrvá věčně! Ano, jejich čas dotikává a zoufalí lidé dělají zoufalé věci.

Ono už to tak chodí. Dnešní skutky zcela jistě budou předmětem budoucího vyšetřování. Úplně stejně jako byly a jsou předmětem vyšetřování zločiny totality minulé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama