Mgr. Pavel Fischer

  • BPP
  • Praha 12
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2024 6:23:00

Máme 5 tisíc příslušníků aktivních záloh, ale potřebujeme jich desetkrát víc

Máme 5 tisíc příslušníků aktivních záloh, ale potřebujeme jich desetkrát víc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k aktivním zálohám.

 Takzvaní záložáci jsou nedílnou součástí obrany naší země. Nemůžeme se totiž tvářit, že obranu republiky zajistí jenom profesionální vojáci, kterých je navíc nedostatek. Naopak jde o úkol pro celou společnost. Jaký je stav? Máme přibližně 5 tisíc příslušníků aktivních záloh, ale potřebujeme jich desetkrát víc.

Příklad si můžeme vzít z Finska s jeho necelými šesti miliony obyvatel. Počet vojáků je srovnatelný s ČR. V případě krize nebo napadení jsou však lusknutím prstu schopni mobilizovat statisíce posil a rezervistů. Stát systematicky informuje o rizicích a investuje do bezpečnosti. Pohled na obranu vlastního státu se tu vnímá jako úkol pro každého občana. 

Na Vítkově byl dnes slavnostní nástup Aktivních záloh Ozbrojených sil ČR. Chci při této příležitosti vyjádřit podporu ministerstvu obrany v rozšiřování aktivních záloh na maximum. A děkuji všem, kdo se do záloh přihlásili! Máte už teď zásluhu na bezpečnosti státu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama