Ing. Zuzana Ožanová

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2024 17:17:00

Jak si můžete vůbec dovolit o tom hlasovat?

Jak si můžete vůbec dovolit o tom hlasovat?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 10. dubna 2024 k zákonu o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti

 Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové, já zírám.

Dostali jste knížku: Jednací řád Poslanecké sněmovny. (Ukazuje ji.) Možná by bylo dobré si ji přečíst. § 37 třetí věta: "Schůze výboru nebo její části, která byla prohlášena za neveřejnou, se mohou zúčastnit poslanci, prezident republiky, členové vlády a osoby, které se mohou zúčastnit schůze Sněmovny a jejích orgánů ze zákona. Jiné osoby mohou být přítomny jen se souhlasem výboru."

Jak si můžete vůbec dovolit hlasovat o tom, jestli ten poslanec tam bude, nebo ne? On má nárok!

A co se týče mandátového a imunitního výboru, tam je speciální ustanovení. Tam je speciální - jenom ke kolegyni Černochové - to je zase § 45 odst. 2 a tam je speciální, že jednání mandátového a imunitního výboru je vždy neveřejné a mohou se jich zúčastnit jen jeho členové a další osoby, u kterých to stanoví ústava. Tam je lex specialis, to je zřejmé. Ale u výboru bezpečnostního lex specialis nevidím. A vidím to, že já, když přijdu jako poslanec na jiný výbor, i když bude ten výbor neveřejný, tak tam smím být.

Prosím vás, neberte mi má práva! A víte, proč to vím? Protože já jsem šla na nějaký výbor, kde mi někdo řekl, ale budeme o tobě hlasovat, já jsem si říkala, to snad nemyslíte vážně, že budete hlasovat, jestli smím jít na jiný výbor, nebo ne? Tak jsem se na to podívala, zjistila jsem, že nemusím a že tam můžu přijít. Ale je pravda, že jsem knížečku měla s sebou. Doporučuji nosit, mít v lavici a občas přečíst.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama