Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2024 14:23:00

Kolínský starosta chce po ANO omluvu. Bude na ní trvat i po zveřejnění informací

Kolínský starosta chce po ANO omluvu. Bude na ní trvat i po zveřejnění informací

„Kolínská mafie pod taktovkou hnutí STAN začíná být z hnutí ANO velmi nervózní,“ napsal Karel Havlíček (ANO) po návštěvě kolínského restauračního zařízení v místní čtvrti Sendražice s tím, že místní lidé jsou znechuceni z vládní a lokální politiky.

 Tato slova ale velmi pobouřila kolínského starostu Michaela Kašpara (STAN). Ten na ně totiž reagoval velmi podrážděně výzvou adresovanou hnutí ANO, jehož kolínští členové mají zajistit „omluvu za lživá a urážlivá a zcela hloupá vyjádření pana Havlíčka“, jak doslova napsal.

Jako člen Oblastní organizace ANO v Kolíně necítím žádnou potřebu se omlouvat a vysvětlím proč.

Není totiž zcela jasné, jaká tvrzení má pan Kašpar na mysli.

Tak tedy, pane starosto, pokud se vám nelíbí tvrzení Karla Havlíčka o tom, že jsou místní lidé znechuceni z vládní a lokální politiky, měl byste si možná přečíst nějaký průzkum důvěry současné vlády. Dvacet procent opravdu nesignalizuje nic jiného, než znechucení z toho, co předvádí vaše strana spolu s dalšími.

Pokud si snad myslíte, že v Kolíně je to jiné, že kolínští mají větší platy, levnější potraviny, nebo neplatí obří částky za energie, doporučuji vyrazit mezi lidi. Sám zjistíte, že v tomto případě se skutečně nemusí omlouvat pan Havlíček a ANO, ale spíš vy a vaše strana.

No, a pokud požaduje pan starosta omluvu za tvrzení o tzv. Kolínské mafii, tak ho mohu pro začátek odkázat na pořad Aby bylo jasno (ZDE), kde je řeč nejen o celostátních, ale i kolínských problémech hnutí STAN a okolnostech vzniku vašeho kolínského hnutí.

Mluvíme-li o MAFII, pojďme si vzít jako příklad asi nejznámější mafiánskou ságu a tou je Kmotr. Co se tedy v této kuchařce každého mafiána dočteme?

  • Mafie má přístup ke špičkám politického a společenského dění. 
  • Mafie má přístup do médií a nakloněné a zaplacené novináře. 
  • Mafie má svoje lidi u policie. 
  • Mafie provozuje širokou síť informátorů. 
  • Mafie má řadu svých právníků, na kterých nešetří.

Tolik tedy Mario Puzzo a jeho Kmotr.

V Kolíně je situace samozřejmě úplně jiná, nicméně kontakty na politické špičky této republiky nelze jeho vedení upřít. Někteří z nich dokonce ani neskrývají svoje napojení na lidi, kteří měli co do činění s nejznámějším českým zločincem Radovanem Krejčířem a dokonce komunikovali s šéfem organizované zločinecké skupiny kryptotelefonem.

O přístup do místních kolínských médií se také Michael Kašpar a jeho věrní bát nemusí. Kolínský pres, který vlastní jeden ze zakladatelů jejich hnutí, jim vždy přispěchal na pomoc a dehonestoval ty, kteří se odvážili kritizovat vedení místní radnice. O tom skutečně něco vím…

Stejně tak jako něco vím o tom, že kolínské vedení má, či mělo svoje lidi u Policie ČR, ač by tato měla být ze zákona apolitická. Jeden z jejích příslušníků mi totiž veřejně vyhrožoval násilím a přidal i pár urážek. Dokonce kvůli tomu byl i vyšetřován.

Kapitolou sama pro sebe jsou informátoři. O jejich podhoubí se zasloužil i šéf všech šéfů, současný předseda hnutí STAN a ministr vnitra Vít Rakušan, který sotva se dostal k moci, inicioval zřízení úřadu KRIT a nabádal lidi k udávání druhých.

V Kolíně se ale šlo ještě dál.

Představte si, že někteří lidé, kteří se účastnili zmíněného setkání s Karlem Havlíčkem, byli následně kontaktováni s otázkami na to, kdo se akce ještě účastnil, co tam říkal a proč tam vůbec chodil.

A prý létaly vzduchem i velmi zajímavé výhrůžné SMS.

Pokud vám to spíš než mafiánské metody připomíná jiné, totalitní, nechám to na vás.

No a konečně jsme u právníků, na ty mám připraven ještě další a delší rozbor, takže se pro tuto chvíli spokojme pouze s konstatováním, že za jejich výběr dostala kdysi kolínská radnice pod vedením Víta Rakušana pokutu od ÚOHS, když si sama schválila výjimku na jejich výběr bez veřejné soutěže a jeden z vybraných právníků, shodou okolností tehdy i člen městské rady, hlasoval o tom, že bude pro město sám pracovat. Z druhého se nakonec vyklubal kamarád starosty Rakušana. Nemožné, říkáte si? V Kolíně to problém není.

Třešničkou na kolínském právnickém dortu je pak vyplácení v součtu milionů korun zmíněnému Rakušanovu kamarádovi. Ten totiž navíc stále pracuje celé roky jako městský právník i přesto, že byl soudem usvědčen z plagiátorství.

Rakušanova slova o tom, jaký je plagiátorství podvod, která kdysi pronesl, jsou tedy v tomto případě zapomenuta a zmíněný právník pracuje pro kolínskou radnici i nadále, tentokrát už pro současného starostu Michaela Kašpara.

Tak co, pane starosto Kašpare, pořád ještě trváte na tom, aby se vám Karel Havlíček, či některý z členů kolínského ANO omluvili?

(psáno pro medium.seznam.cz)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama