Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2024 21:03:00

Je evidentní, že někdo slib mlčenlivosti nedodržel

Je evidentní, že někdo slib mlčenlivosti nedodržel

Tiskové prohlášení hejtmana Libereckého kraje Martina Půty

 Rád bych předešel spekulacím a spojení s libereckou kauzou. Otevřenost v komunikaci považuji za samozřejmou a férovou. Snažím se ji dvanáct let jako hejtman vždy dodržovat, proto chci i nyní informovat o událostech, které se staly tento týden.

V úterý 9. dubna jsem Policii České republiky podal vysvětlení a poskytoval další součinnost. Neznám obsah jiných skutečností, chci ale veřejně konstatovat, že se jejich dotazy a informace, které mi byly sděleny, nijak netýkají aktuální liberecké kauzy spojené s veřejnými zakázkami na městě a ani osob a firem, které jsou v této souvislosti veřejně zmiňovány.

Podepsal jsem závazek mlčenlivosti, který jsem stoprocentně splnil a dodržel. Ovšem z dotazu, který jsem včera odpoledne obdržel z redakce Náš Liberec a z jejího dnešního článku, je evidentní, že někdo slib mlčenlivosti nedodržel. Odpovědí bych porušil uloženou mlčenlivost, kterou jsem já a mí advokáti zachovali a nadále zachováme.

O situaci jsem dnes dopoledne informoval členy Rady Libereckého kraje.

Martin Půta
hejtman Libereckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama