Ing. Zuzana Ožanová

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2024 12:12:00

Možná by bylo vhodnější implementace předpisů EU dělat zvlášť

Možná by bylo vhodnější implementace předpisů EU dělat zvlášť

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k insolvenčnímu zákonu

 Vážená paní místopředsedkyně, kolegové, kolegové,

já navážu na svoji kolegyni. Opravdu, my jsme dostali jedinou analýzu a ta byla od Insolcentra. Nikdo nezpochybňoval údaje, které tam byly. Zástupci ministerstva řekli, že opravdu ta analýza vychází z tvrdých dat od ministerstva. Analýza byla velmi zajímavá, hodně se o tom diskutovalo, ale nikdo to nebral v úvahu.

Proto také na ústavně-právním výboru bylo řečeno, že by ministerstvo mělo napřed dobře prozkoumat dopady předchozí novely, což se zjevně nestalo. Pokud někdo tvrdí něco jiného, tak je zajímavé, že to nezaznělo na ústavně-právním výboru.

Navíc si trošku připomeňme, o čem naše novela je. Je o tom, že oddlužení pro všechny bude za tři roky bez ohledu na to, jaká je výše dluhu, podobně, samozřejmě jsou nějaké podmínky.

Proč docházelo ke zdržování tohoto zákona? Projednával se velmi dlouho, velmi dlouho se na ústavním výboru přerušovalo jednání. No, všechno bylo proto, protože místo čisté implementace tam došlo k tomu, že se daly jiné věci, než pouze implementační.

Vážení kolegové a kolegyně, domnívám se, že by možná bylo vhodnější čisté implementace předpisů Evropské unie dělat zvlášť a lidovou tvořivost dávat potom do jiných zákonů, abychom mohli plnit lhůty, které nám Unie dává.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama