Ing. Klára Dostálová

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2024 15:14:00

Sice hezky bojujete za úředníky, ale vládě je to úplně šumafuk

Sice hezky bojujete za úředníky, ale vládě je to úplně šumafuk

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o úřednících územních samosprávných celků

 Děkuji za slovo.

Já bych ráda reagovala na moji milou a ctěnou kolegyni Zuzku Ožanovou. No, paní kolegyně, mě samozřejmě velmi těší, že tady bojujete za to, aby úředníci měli více dnů školení, ale já bych vám chtěla jenom říci, že této vládě je to úplně jedno. Protože když si vezmeme jenom digitalizaci stavebního řízení, o které jste tady mluvila, tak tam školení úředníků v podstatě neprobíhá. Oni je odkazují na YouTube, že si mají najít informace a pak pořádají websemináře pro 2 000 úředníků, ale my jich máme, kolegové, přes 4 000.

Takže samozřejmě úředníci na úřadech jsou úplně vyděšení, protože nemají ani techniku, nemají řádné školení k digitalizaci stavebního řízení. Ale je to házení hrachu na zeď, protože už i pan prezident apeluje na vládu, my apelujeme na vládu, ať vezmeme rozum do hrsti, prodloužíme nebo odložíme digitalizaci stavebního řízení o půl roku, aby se na to naši úředníci, ale i stavebníci, připravili.

Takže sice hezky bojujete za úředníky, ale této vládě je to úplně šumafuk.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama