Ing. Jaroslav Plachý

  • Uherské Hradiště
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2010 17:36:00

Dopady zákona budou v době krize velmi negativní

Dopady zákona budou v době krize velmi negativní

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 10.3.2010

Vážená paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi krátkou reakci. Návrh zákona prošel jaksi mimo hospodářský výbor, a proto se omlouvám, že některé moje námitky zazněly až nyní ve druhém čtení, protože jsem předpokládal, že hospodářský výbor iniciativně tento návrh zákona projedná.

Nicméně nemohu mlčet. Nemohu mlčet, protože dopady toho zákona opravdu budou velmi negativní. A velmi negativní v době krize. Pan ministr Dusík, jak vyšlo najevo z jeho prohlášení, nemá ani kvalifikovaný odhad růstu ceny pohonných hmot. Já ho vyzývám, aby tady načetl na mikrofon před národem, který se pozdě v noci dívá na televizi, o kolik vzrostou ceny pohonných hmot po zavedení toho, co tady navrhuje.

Co se týče pánů poslanců Hanuše a Krátkého, potravinová krize v České republice samozřejmě nehrozí, ale hrozí v třetím světě. A vám jako lidovci by to rozhodně, pane poslanče prostřednictvím paní předsedající, nemělo být jedno, že ve třetím světě umírají lidé hlady.

Co se týče toho kšeftu, o kterém tady hovořil pan poslanec Krátký, že přijdou o kšeft zpracovatelé nafty, tak já si myslím, že to je spíš o kšeftu, který tady budou mít zpracovatelé biosložky do pančování paliv, kteří netrpělivě čekají na to, aby na tom opět tučně vydělali. Bohužel zaplatíme to my všichni z našich vlastních kapes.

Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama