Mgr. Jana Drastichová

Vaše dotazy ráda zodpovím na svém Facebooku.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2012 16:22:37

Drastichová (VV): Při veřejném slyšení ve sněmovně měla navrch veřejnost a opozi

Drastichová (VV): Při veřejném slyšení ve sněmovně měla navrch veřejnost a opozi

Poslanci Věcí veřejných spolu s dalšími zástupci opozičních stran diskutovali ve sněmovně v rámci veřejného slyšení proti přijetí zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi.

 „V rámci tohoto jednání se veřejnost seznámila s faktem, že petici proti tomuto kontroverznímu zákonu už podepsalo 75.000 petentů, což je oproti původně avizovaným 35.000 obrovský nárůst,“ informuje poslankyně VV Jana Drastichová.

Podle jejích slov mezi zúčastněnými krátce promluvili překladatelé navrhovaného zákona, například František Mikeš, náměstek nepřítomné ministryně kultury Aleny Hanákové, a také zástupci ODS a Top09. „Velmi struční byli náměstek ministra financí Jan Gregor a také zástupce římskokatolické církve Tomáš Holub. Pan Holub, který je generálním sekretářem biskupské konference, přispěl do celé diskuse pouze čtyřmi body a dále se již k argumentům opozice z  ČSSD, KSČM a VV nevyjadřoval,“ uvádí poslankyně Drastichová s tím, že  spolu s ekonomem pražské arcidiecéze Karlem Štíchou jednání předčasně opustili a vyhnuli se tak reakcím na argumenty občanů, kterých bylo na jednání opravdu hodně.

„Lze tedy konstatovat, že v zápasu církví versus opozice vítězí v tuto chvíli veřejnost, která vyvinula neskutečné úsilí v boji proti přijetí zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi. Dá se přepokládat, že celá kauza bude nadále pokračovat za zcela evidentního nezájmu médií, o kterém jsme se přesvědčili v průběhu minulého týdne,“ dodává Jana Drastichová.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama