MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2012 11:01:00

Mým pomlouváním se hejtman Franc snaží vyhnout otázce, jak přišel k nové vile

Mým pomlouváním se hejtman Franc snaží vyhnout otázce, jak přišel k nové vile

ČSSD chce Drymla odstranit z politického života. Moc toho ví.

Levicová strana sociálních demokratů vstupuje do posledních dnů předvolebního boje. Zatímco se v posledních měsících několikrát potvrdilo, že senátor Vladimír Dryml měl pravdu o financování volebních kampaní z veřejných peněz, jeho bývalí spolustraníci se snaží za každou cenu odstranit senátora z politického života. Některé pokusy jsou až naivně úsměvné.

Když velmi uznávaný regionální deník nabídnul kandidátům do zastupitelstva v Královéhradeckém kraji prostor pro rozhovor na téma volby, zatímco lídři všech stran využili možnost promluvit o svém volebním programu, současný hejtman Lubomír Franc (ČSSD) soustředil veškerou energii pouze na pošpinění svého velkého konkurenta Drymla.

Samotný titulek článku, který by měl prezentovat představu o rozvoji kraje po volbách, je tedy zastoupen strohým „Lubomír Franc: Hlavně nevolte Drymla“, přičemž v každé otázce je potom kladen důraz na štvavou kampaň proti senátoru Drymlovi. Pro nestranného čtenáře přitom musel rozhovor působit, že po odchodu Vladimíra Drymla z politiky se Královéhradecko promění v zemi zaslíbenou. Současný hejtman až téměř fanaticky při dotazu na každý problém kraje otočil odpověď ve smyslu „sice nesmyslně sponzorujeme megalomanskou výstavbu nemocnice, ale hlavně že to není Drymlova nemocnice“, a podobně. Nejtrapnější moment ovšem přišel ve chvíli, kdy hejtman přirovnal názory Drymla k úrovni restauračních lokálů nižších cenových skupin. Jakožto sociální demokrat si v tu chvíli neuvědomil, že právě nechtěně urazil své voliče, kteří nejsou častými návštěvníky luxusních restaurací.

Odveta oranžové mafie?

Senátor Vladimír Dryml opustil letos v srpnu po 14 letech ČSSD, kvůli volební strategii založené na penězích z veřejných zdrojů. Po zatčení Davida Ratha prohlásil senátor Dryml bez obalu, že peníze v krabici „od vína“ byly určeny na financování kampaně ČSSD. Poté co odposlechy tuto informaci potvrdily, nebál se Vladimír Dryml veřejně oznámit, že předseda strany Bohuslav Sobotka otevřeně vyžadoval peníze na kampaň od všech svých hejtmanů. Když současný hejtman Královéhradecka odmítl provést audit předražených nepřehledných projektů, senátor stranu po dlouhých letech opustil a otevřeně začal vyžadovat zásah protikorupční policie. Novou stranou, která kroky Vladimíra Drymla plně podporuje, se stala SPOZ Miloše Zemana.

Oblíbenou strategií ČSSD je dělat ze svých bývalých členů odpadlíky

Politickou korektnost ČSSD v posledním období narušilo několik znepokojivých zpráv. Předseda strany Bohuslav Sobotka zdědil po svém předchůdci Jiřím Paroubkovi nelehkou finanční situaci. Po neúspěchu v parlamentních volbách, kdy se počet voličů jenom stěží udržel na prvním postu, totiž zůstala stranická kasa zadlužená. Politologové přitom s napětím očekávali, jak si ČSSD poradí v krajských volbách, kde nezbyly peníze na kampaň. Po zatčení Davida Ratha se velmi snadno dalo rozšifrovat, jak hodlá strana své reklamní náklady zaplatit. Skandál, který otřásl Českou republikou, byl přitom tolik medializován, že ČSSD i přes politický distanc od problému ztratila důvěru mnoha voličů. Velmi nepříjemným překvapením se potom stal nárůst popularity konkurenčních základen LEV21 a SPOZ. Sociální demokraté zahájili velmi jednoduchou strategii – nazývat všechny bývalé členy politickými odpadlíky.

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman je odpadlík, předseda LEV21 Jiří Paroubek je odpadlík, lídr kandidátky SPOZ senátor Vladimír Dryml je odpadlík. ČSSD se snaží dále působit jako nedotknutelný vítěz, ovšem svým projevem kopat do svých bývalých členů začíná prozrazovat strach. „Pokud současný hejtman Královéhradecka využil svůj prostor pro voliče v médiích, aby jim sdělil ať mě nevolí, nechává mě to chladným, je zcela evidentní že se chtěl jenom vyhnout otázkám, jak za poslední 4 roky přišel k nové vile“, bere senátor Dryml článek o jeho pomlouvání s nadhledem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama