RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2012 20:04:15

Ministerstvo šetří miliony korun při nákupu plynu a elektřiny

Ministerstvo šetří miliony korun při nákupu plynu a elektřiny

_

Ministerstvo obrany zopakovalo svůj úspěšný nákupní model a vysoutěžilo dodávky zemního plynu a silové elektrické energie v roce 2013 pro své vojenské objekty znovu na energetické burze. Elektronického systému Českomoravské komoditní burzy Kladno resort obrany využil už potřetí.

Přestože se vzhledem k vývoji na trhu pokles cen energetických vstupů neočekával (ceníkové ceny hlavního dodavatele plynu v ČR se letos zvedly o pětinu), podařilo se meziročně snížit ceny u zemního plynu o 2 miliony korun.

Ministerstvo obrany prostřednictvím své příspěvkové organizace Armádní Servisní požadovalo pro rok 2013 celkem 270 GWh zemního plynu, za jehož dodávky do 142 odběrných míst zaplatí 182 milionů korun. Pokračuje tak trend z loňského roku, kdy se nákupem na burze podařilo pro rok 2012 zajistit dodávky plynu meziročně dokonce o 48 milionů levněji.

„Snížení nákladů na zemní plyn o 50 milionů za dva roky je názorným důkazem naší úspěšné snahy hledat další úspory a chovat se co nejvíce ekonomicky,“ uvedl ministr obrany Alexandr Vondra.

Vedle plynu resort prostřednictvím Armádní Servisní, příspěvkové organizace, nakoupil i dodávky 8 GWh silové elektrické energie na rok 2013 do 461 odběrných míst. Více než polovina z tohoto objemu (4,5 GWh elektřiny) byla přitom pořízena pro zajištění chodu Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Cenu elektřiny pro toto zařízení se podařilo snížit proti současné úrovni o 17 procent, což pro nemocnici představuje úsporu 1,2 milionu korun. U zbývajícího objemu nakupované elektřiny poklesnou náklady v příštím roce proti stávající úrovni o další půlmilion korun.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama