Mgr. Jana Drastichová

Vaše dotazy ráda zodpovím na svém Facebooku.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2012 9:30:47

Drastichová (VV): Vracíme se k vládě jedné strany?

Drastichová (VV): Vracíme se k vládě jedné strany?

Vracíme se k vládě jedné strany? Jednoho povoleného názoru a politice válcování všeho nepohodlného? Mají se občané této země začít obávat, že se tato republika vrací zpět do 80. let, kdy vlastně nebylo důležité, koho do čela země zvolí?

Kdo reprezentuje jejich zájmy? Úterní půlnoční jednání Poslanecké sněmovny a vývoj posledních dnů vyvolává obavu, že tato noční můra se stává opět realitou!Jak jinak si vyložit včerejší mrazivý akt zvůle ODS a jejích koaličních partnerů TOP/LIDEM, pod taktovkou Petra Nečase, provedený bez nejmenší snahy alespoň předstírat respektování zákona a sněmovních regulí.

Proč nebylo vyhověno návrhu opozice s podporou Věcí veřejných na přerušení projednávání zákona o narovnání s církvemi do pátku? Komu záleželo na tom, aby se legislativci z řad expertů Poslanecké sněmovny neměli čas vyjádřit k zákonné správnosti projednávání tohoto zákona. Vždyť vládní norma o vyrovnání státu s církvemi měla, podle jednacího sněmovního řádu, být de facto zamítnuta, neboť její nové projednávání nebylo od zamítnutí Senátem zařazeno na nejbližší schůzi sněmovny. A byla to mimochodem právě koalice, kdo tento bod z pořadu schůze vyřadil!! Neboli vládní koalice popírá i sebe samu. Avšak vše je zapomenuto a ve jménu ultimativního prohlasování udělá duo Nečas-Kalousek naprosto cokoliv. Nehledě na sněmovní předpisy, jednací řád a základní principy parlamentarismu.

A já se musím ptát: bude si dál koalice upravovat jednání a pravidla hry podle toho, jak jí to právě vyhovuje?! Pak zde nekončí pouze jedna mocenská manipulace, ale i samotná podstata zastupitelské demokracie! Tento způsob vládnutí a mocenského válcování nelze totiž nazvat jinak, než počátkem vlády jedné strany, tentokráte strany ODS a jejich koaličních spolujezdců!



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama