Roman Jandík

  • ODS
  • Roztoky
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2012 12:13:45

ODS Roztoky podporuje postoj prezidenta republiky k ESM

ODS Roztoky podporuje postoj prezidenta republiky k ESM

(6. prosince 2012, Roztoky) Na schůzce místního sdružení v Roztokách byla diskutována senátní výzva adresovaná prezidentovi republiky Václavu Klausovi vyzývající ho k podpisu a ratifikaci záchranného mechanismu eurozóny (ESM).

I když jsme si vědomi, že závazky z této mezinárodní smlouvy pro Českou republiku plynou až po vstupu do eurozóny, považují členové místního sdružení ODS v Roztokách způsob řešení krize v EU za chybný, potenciálně nebezpečný pro celou Evropu a podporují principiální postoj prezidenta Václava Klause v této věci.

Je až s podivem jak rychle a bez zájmu médií ratifikovaly mezinárodní smlouvu obě komory parlamentu a vystavily tak Českou republiku potenciálním závazkům v celkové výši 310 mld. Kč. V době, kdy jsme díky krizi vytaveni často nepříjemným úsporným balíčkům a nekoncepčnímu zvyšování daní, je tento postoj českých politických elit z ČSSD krajně nezodpovědný. Navíc ESM neřeší příčiny evropských potíží a v konečném důsledku je může ještě spíše prohloubit.

Na základě toho bylo jednomyslně přijato usnesení ve znění: "MS ODS Roztoky podporuje principiální postoj prezidenta Václava Klause k Evropskému stabilizačnímu mechanismu."

Ing. Roman Jandík

Předseda MS ODS Roztoky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama