Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2012 11:21:05

Prolomení limitů nemá alternativu

Prolomení limitů nemá alternativu

Co se stane, až se zastaví těžba hnědého uhlí v Ústeckém kraji a Česká republika nebude mít žádnou odpovídající energetickou alternativu?

Dnes ještě v čase předvánočním sedíme u teplých radiátorů a ceny energií jsou i přes jejich neustálý nárůst na úrovni, kterou si většina domácností může dovolit. Ale co se stane, až se zastaví těžba hnědého uhlí v Ústeckém kraji a Česká republika nebude mít žádnou odpovídající energetickou alternativu? Jaké možnosti zaměstnání nabídne stát tisícovkám nezaměstnaných horníkům a dalším podnikatelům, kteří jsou těsně s těžbou propojeni? Odpovědi neznáme, ale zkušenosti z 90. let už máme. Proto se také stavím za to, aby těžba hnědého uhlí v našem kraji pokračovala. Je to v zájmu většiny občanů.

Proti tomu však stojí zájmy několika desítek občanů (ale bohužel také celé řady spekulantů s nemovitostmi), kteří dnes žijí a mají majetky v místech budoucí těžby. Jejich zákonná práva nesmí být porušena. Ale věřím, že férová nabídka těžebních společností garantovaná státem na odkup jejich domů a zahrad by měla být celkem jednoduchým řešením.

Toho, čeho se dnes musíme nejvíce obávat, jsou přemrštěné finanční požadavky spekulantů, lobbistů a nezodpovědné jednání některých politiků a pseudoekologů. Těm o cenově dostupné energie a teplo domova rozhodně nepůjde.

Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama