Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2013 8:34:33

TZ Občanská sdružení mohou podávat návrhy kandidátů na člena Rady ÚSTR

TZ Občanská sdružení mohou podávat návrhy kandidátů na člena Rady ÚSTR

Občanská sdružení mohou do 31. ledna 2013 podávat Senátu návrhy kandidátů na člena Rady Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR).

Lhůtu stanovil Organizační výbor Senátu dle zákona č. 181/2007 Sb., o Ústavu pro studium totalitních režimů a o Archivu bezpečnostních složek a o změně některých zákonů.

Návrhy mohou podávat občanská sdružení nebo jiné právnické osoby, jejichž předmětem činnosti je zkoumání historie, archivnictví, výchova, vzdělávání nebo ochrana lidský práv, nebo občanská sdružení sdružující účastníky odboje proti nacismu nebo odboje nebo odporu proti komunismu nebo bývalé politické vězně.

Senát bude volit jednoho člena Rady. Návrhy kandidátů na člena Rady ÚSTR spolu s veškerými potřebnými dokumenty se předkládají volební komisi Senátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama