Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2013 15:51:25

ZAHAJUJEME MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCI S FINSKEM PRO ZLEPŠENÍ ČESKÉHO ŠKOLSTVÍ

ZAHAJUJEME MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCI S FINSKEM PRO ZLEPŠENÍ ČESKÉHO ŠKOLSTVÍ

Předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR Marcel Chládek dnes v Senátu jednal o mezinárodní spolupráci v oblasti školství s velvyslankyní Finské republiky Päivi Hiltunen-Toivio.

„Jsem přesvědčen o tom, že české školství potřebuje skutečně systémový a kvalifikovaný rozvoj. Zahájení intenzivnější spolupráce s Finskou republikou, která je v oblasti vzdělávání světovým lídrem, slibuje výměnu zkušeností a výrazné zlepšení dosavadního stavu. V nejbližší době proto v Senátu proběhne mezinárodní veřejné slyšení za účasti českých zástupců a odborníků z Finské republiky z oblasti školství. Společně budeme hledat cesty, jak aplikovat úspěšné finské vzdělávací postupy do našeho systému,“ uvedl předseda výboru Marcel Chládek.

Mezinárodní veřejné slyšení, kam plánuje předseda výboru pozvat nejen zástupce odborné veřejnosti, studentů i pedagogů, ale i odborníky z řad ministerstva školství, by mělo proběhnout ještě v první polovině letošního roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama