MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2013 18:13:22

Chcete letět? Kufr nechte doma

Chcete letět? Kufr nechte doma

Některé aerolinky v Evropě připravily pro cestující řadu nepříjemných překvapení.

Zatímco někde si lidé musí za své běžně používané příruční zavazadlo draze připlatit, jinde musí vše nečekaně nacpat do jednoho batohu. Pokud pasažéři cestují s notebookem, objemnějším fotoaparátem nebo zdravotní pomůckou, může jim tato politika navíc způsobit nemalé komplikace.

„Aerolinky se často ohánějí tím, že pravidlo jednoho zavazadla usnadní nástup do letadla a celkově zpříjemní cestování. Hádky u přepážek a fronty naštvaných lidí navlečených do obsahů svých kufrů však hovoří spíš o opaku,“ říká poslankyně Evropského parlamentu a členka Výboru pro dopravu a cestovní ruch, Olga Sehnalová (ČSSD, S&D).

Restriktivní opatření některých leteckých společností byla včera hlavním tématem debaty mezi poslanci Evropského parlamentu a komisařem pro obchod, Karlem De Guchtem. Ten přislíbil, že se Komise v rámci revize nařízení o právech cestujících v letecké dopravě bude rostoucí nespokojeností pasažérů zabývat.

Problémem jsou podle poslankyně Sehnalové zejména nová kritéria pro velikost zavazadel. Některé aerolinky totiž za příruční zavazadlo běžných rozměrů účtují další poplatky. „Cestující se bohužel o nových pravidlech často dozví až při nástupu do letadla, kdy už jim nezbude nic jiného, než zaplatit poplatek, aby mohli být i se zavazadlem přijati na palubu. Takováto opatření pak spíš působí dojmem, že se jedná pouze o jeden z dalších příkladů různých skrytých plateb, které na cestující pod různými záminkami číhají. Proto chci po Komisi, aby se při přípravě očekávané revize nařízení zaměřila i na cenovou transparentnost leteckých dopravců,“ uvedla ve svém proslovu při včerejší debatě poslankyně Olga Sehnalová.

Nové nařízení by měla Evropská komise představit ještě v první polovině roku 2013.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama