Ing. Michal Kostka

Poctivě, s odvahou, za to, aby se věci dělaly lépe...
  • KSČM
  • Kroměříž
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2013 22:06:08

Jak budu volit v druhém kole prezidentské volby

Jak budu volit v druhém kole prezidentské volby

Koho a proč budu volit ve druhém kole prezidentské volby

 Jak jsem psal již dříve, kandidáti na prezidenta mě příliš nenadchli. Je tím pádem jasné, že ani z postupujících do druhého kole nejsem nadšený, když jsem volil někoho jiného.

Nicméně opět je podle mě dobré k prezidentské volbě přijít, protože jeden z obou kandidátů je výrazně horší možností pro tento stát.

Představte si, že skupina lidí zapálí pár stohů slámy. A to jim bohužel nestačí, jako bonus ještě vystřelí dobrovolnému hasiči oko z hlavy. Aby se vyhnuli trestu, utečou, při útěku zabijí pár policajtů a poté žijí v zahraničí. A to spáchali ještě pár dalších pěkných kousků předtím šlo o zabití policistů a loupežnou vraždu.

A teď si představte, že v případě vítězství jednoho z prezidentských kandidátů by tito lidé pravděpodobně dostali státní vyznamenání. Své zločiny totiž nazývají odbojem proti komunismu. Jde o skupinu bratří Mašínů, v zahraničí někdy nazývanou mašínovský gang. Jistě, mohu chápat, že někteří lidé měli proti minulému režimu odpor, ale ten se dá vyjádřit i jinak. Útoky na civilisty z politických důvodů, kterými dobrovolný hasič nebo pokladník jistě jsou, slušní lidé nazývají terorismem.

O těchto lidech si pan Karel Schwarzenberg, kandidát na prezidenta České republiky, myslí, že je společnost nedostatečně oceňuje. Připomeňme, že udělování ocenění je jednou z nejvýznamnějších pravomocí prezidenta.

Pan Schwarzenberg má slabost i pro další teroristy. Ministerstvo zahraničí pod jeho vedení připravilo uznání státu Kosovo, jehož vláda je složena z narkomafiánských teroristů obchodujících s lidskými orgány. Že žádný kosovský národ neexistuje a není tedy důvod pro existenci takového státu, ho zřejmě nezajímalo. Že při dělení Jugoslávie všechny státy získaly svá historická území celá, i když byla osídlena jiným národem, Schwarzenberga také nezajímalo. Srbsku oproti tomu nenechali ani území osídlená Srby v jiných státech, ani jeho historické území Kosovo osídlené Albánci. Tak si pan Schwarzenberg zřejmě představuje spravedlnost. Pokud chtějí jinde nezávislý stát, jako třeba v Abcházii nebo Jižní Osetii, kde žijí samostatné národy, pan Schwarzenberg je zásadně proti. Pan Schwarzenberg se totiž při rozhodování řídí očividně zásadně postojem USA. Připomeňme, že další významnou pravomocí prezidenta je zastupování státu v zahraničí.

Pan Schwarzenberg také procestoval několik politických stran. Kdysi slíbil, že nebude v jedné vládě s nechvalně proslulým Jiřím Čunkem. Na svůj slib se nakonec vykašlal, zřejmě ho představa opuštění koryta příliš nelákala. Připomeňme, že prezident by měl být zásadový a poctivý.

Pan Schwarzenberg je také spoluzakladatelem TOP 09, nejasociálnější strany české parlamentní historie, a 1. místopředsedou současné vlády, která přes likvidaci výdajů na sociální stát likviduje i státní rozpočet obrovským zadlužováním. Jeho nejbližším politickým spojencem je Miroslav Kalousek. Připomeňme, že funkce prezidenta je vnímána silně pozitivně a může ovlivňovat myšlení lidí. Pan Schwarzenberg jistě nebude váhat pozici prezidenta využívat k podpoře antisociálních kroků.

Dodejme, že Schwarzenberg se prezentuje jako nástupce Havla a Masaryka. Proti Havlovi můžu mít spoustu výhrad, ale na rozdíl od Schwarzenberga rozhodně nepodporoval lidi jako Mašínové. A Masaryk dělal vše proto, aby omezil moc šlechty…

Z toho plyne jediné – každý člověk, který nechce, aby Schwarzenberg prováděl výše uvedené kroky ve funkci prezidenta, musí jít volit proti němu, a tedy volit Miloše Zemana. Sám mám proti Zemanovi velkou spoustu výhrad, ale u všech věcí, které mě napadají a které může prezident ovlivnit (zejména výše uvedených), je mnohem přijatelnější než Schwarzenberg.

Volme tedy tak, aby Schwarzenberg zvolen nebyl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama