Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2013 0:13:57

Václav Klaus odcházející, přesto rozdělující.

Václav Klaus odcházející, přesto rozdělující.

Dnešní den byl milníkem. Milníkem v dějinách našeho státu. Senátoři rozhodli, že Václav Klaus bude vystaven soudním tahanicím pro velezradu. Někdo souhlasí, někdo toto rozhodnutí odsuzuje. Rozhodně je to ale zásluha obou zúčastněných stran.

  800x600

Byť jsme mohli registrovat různá vyjádření politiků, politologů, umělců, přesto jsem ale nezaznamenal ani v jednom případě to podstatné a to popis příčiny tohoto dění. Na odcházejícího prezidenta Václava Klause mohu mít názor jakýkoliv, stejně jako na senátory, kteří dnes rozhodli, jak rozhodli. Přesto zde chybí popis spojnice mezi Václavem Klausem a velkou části současných senátorů. Spojnice společné politické kariéry od devadesátých let po současnost. Kariéry, kdy sny, ideály a šance na lepší společnost byly promarněny a s následky se musí řadový občan vyrovnávat den co den. Ale co vrcholní politici, kteří jsou od běžné reality odtrženi již několik let, tak jak je to v případě právě Václava Klause a několika senátorů? Jejich svět se žije v jiné realitě. V realitě politikaření, kalkulu a vypočítavosti, kde se rozhoduje ve stylu něco za něco. Je to systém, který je po novu vytvářen od devadesátých let minulého století a jehož je Václav Klaus jedním z hlavních aktérů. A dnes to přišlo. Systém své aktéry dohnal. Úmyslně píši, že dohnal aktéry, protože dnešní rozhodnutí senátorů nemá vítěze. Zůstali jen poražení, jen s tím rozdílem, že někdo to pochopil již dnes, některým to teprve dojde. Rozhodně je to ale pro všechny současné i budoucí politiky námět na zamyšlenou. Nenastal již čas na změnu, aby se opustilo od politikaření a začala se u nás dělat skutečně politika? Byla by to potřebná změna, která by prospěla nám všem, protože pokud se v tomto stylu, který zde nyní máme, bude pokračovat, tak po nějaké době se obdobná situace bude opakovat, jen se změní jména protagonistů.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama