Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2013 14:20:14

Pokračuje cílené tažení ministerstva proti nemocnicím a pacientům

Pokračuje cílené tažení ministerstva proti nemocnicím a pacientům

Vyjádření poslankyně PČR a stínové ministryně ÚV KSČM pro resort zdravotnictví Soni Markové k jednání tripartity o úhradové vyhlášce.

To jednoznačně prokázalo vyjednávání odborářů s ministerstvem zdravotnictví na zdravotnické tripartitě, které skončilo krachem. Oprávněný požadavek odborů, aby nemocnice dostaly více peněz, a nedošlo tak k poklesu jejich příjmů od pojišťoven, zůstal nevyslyšen.
 KSČM se plně staví za propočty, které dokazují, že úhrady budou „díky“ úhradové vyhlášce, započtení zvýšeného DPH a inflaci reálně sníženy až o 13 %.
 Tím bude ohrožena kvalita a dostupnost potřebné zdravotní péče pro pacienty. Zároveň se tím vytváří tlak na už tak napjaté rozpočty krajů, kde většinově vládnou ČSSD a KSČM… A o to zřejmě ve skutečnosti jde. Nemluvě o vyprázdněných peněženkách pacientů, kde především nízko a středně příjmoví pacienti už dnes často nemají dostatek finančních prostředků na základní léky, stomatologickou a jinou zdravotní péči.
 KSČM zároveň odmítá ničím nepodložené tvrzení arogantních představitelů ministerstva zdravotnictví, že nárůst v příjmech zdravotních pojišťoven bude dostatečný a nemocnicím stačí si větší úhrady s pojišťovnami dohodnout. Od pana náměstka Noska, který zároveň stojí v čele VZP, je to přinejmenším farizejské tvrzení. On jako předseda správní rady ví nejlépe, že největší zdravotní pojišťovna, stejně jako ostatní, již od roku 2009 více za péči vydává, než dostává. Programovou destrukci českého zdravotnictví pod taktovkou TOP 09, ODS, VV a LIDEM je nutné okamžitě ukončit.
 Soňa Marková, poslankyně PČR a stínová ministryně KSČM pro resort zdravotnictví
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama