PaedDr. Milada Halíková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2013 18:53:48

Jde o věc nebo o součást boje uvnitř vládní koalice?

Jde o věc nebo o součást boje uvnitř vládní koalice?

Podle aktuálních informací pan ministr Miroslav Kalousek zastavil proplácení pěti dotačních evropských programů...

Dvou ministerských - Podnikání a inovace, který řídí ministr průmyslu a dopravy Martin Kuba (ODS), a Integrovaný operační program, za který odpovídá ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (LIDEM), a také tři krajské programy, konkrétně Jihozápad, Severovýchod a Moravskoslezsko.

Můžeme nerozumět nebo naopak dobře chápat, o co asi panu ministrovi jde. On přece dobře ví, že takovéto rozhodnutí nemůže mít zejména ve vztahu ke krajům v této fázi žádný zásadní vliv. Je pravdou, že výsledky auditů jsou jiné od MF, zatímco vedení rad ROP mají k dispozici jiné právní výklady, které jejich konání nezpochybňují. Osobně se domnívám, že pan Kalousek dělá vše pro to, aby veřejnost přesvědčil, že nejen kraje, ale ani rezorty vedené ministry jiných stran než "jeho" TOP 09 prostě neumí dobře hospodařit.
Konkrétně v Moravskoslezském kraji bude i problematika čerpání prostředků z ROP součástí zasedání krajského zastupitelstva, které se uskuteční 21. března, po jednání je avizována tisková
konference, kde se jistě dovíme podrobnosti. Každopádně, rozhodnutí ministra Kalouska nyní nemá v tomto kraji žádný praktický dopad na čerpání prostředků z ROP.
Problematika financování z prostředků EU je ale složitější ve vztahu k budoucímu programovacímu období EU. Snahou současné vlády je koncentrace co nejvíce prostředků v centru. Nejen já jsem přesvědčena, že kraje vědí lépe, na co finance využít, co je jejich prioritou. Proto by mělo i do budoucna být svěřeno rozhodování do kompetencí krajů.

Milada Halíková, poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro veřejnou správu a reg. rozvoj PČR

Normal 0 21 false false false
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama