Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2013 7:51:08

Je načase zhodnotit Nečasova loutkáře. Miroslava Kalouska.

Je načase zhodnotit Nečasova loutkáře. Miroslava Kalouska.

Tak si na nás ta Evropská unie zase pěkně smlsla. Další kritiku umožnil český národní evergreen, zvaný čerpání eurodotací.

  800x600

Tak si na nás ta Evropská unie zase pěkně smlsla. Další kritiku umožnil český národní evergreen, zvaný čerpání eurodotací. Brusel ji sice cílil obecně na Českou republiku, ale přesněji by měla směřovat na kraje pod správou hejtmanů ČSSD a KSČM a stejnou měrou i na ministerstvo financí, řízené nejlepším ministrem financí Evropy, panem Kalouskem (TOP09).

Bylo velmi působivé, jak v době nedávno minulé Miroslav Kalousek kritizoval Josefa Dobeše za čerpání dotačních fondů a absolutně nebral zřetel na fakt, že tehdejší ministr školství za Věci veřejné měl možnost ve své funkci ovlivnit maximálně 2% kritizovaných dotačních projektů. Zbývající část totiž zdědil po svých předchůdcích, jimž tyto projekty tvořili i lidé nominovaní právě Miroslavem Kalouskem.

Kalouskova tehdejší rétorika byla naprosto jasná a vybranými médii dobře živená - za vše mohly Věci veřejné. Nález komisařů EU, kteří tento názor nepotvrdili, se nijak neprezentoval. A vida, rok se sešel s rokem a sám ministr financí čelí přímé kritice, že i kvůli chybám jeho ministerstva mohly být páchány nešvary na krajské úrovni. Kdo by ale čekal, že se  pan Kalousek k této kritice postaví čelem, jak sám kdysi vyzýval Josefa Dobeše, ten se šeredně plete. Něco takového se nestane ani omylem. Soudě podle rétoriky Miroslava Kalouska, je nevinnost sama…

Co dodat? Ať laskavý čtenář si názor udělá sám…

Jan Blažek, Krajská rada JMK VV

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama