Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2013 14:05:43

TZ Vernisáž výstavy Příběh Židů v Protektorátu Čechy a Morava

TZ Vernisáž výstavy Příběh Židů v Protektorátu Čechy a Morava

Ve čtvrtek 4. dubna 2013 od 17.00 se bude v Mytologické chodbě Valdštejnského paláce konat vernisáž výstavy Příběh Židů v Protektorátu Čechy a Morava. Záštitu nad výstavou převzal senátor Jaroslav Sykáček.

V Mytologické chodbě, kde se výstava pořádá, bude k vidění unikátní materiál, který je částí rozsáhlé sbírky poštovních dokumentů spojených s perzekucí židovského obyvatelstva majícího vztah k území Protektorátu Čechy a Morava. Jeho úplnou výstavní podobu naleznete na internetových stránkách permanentní filatelistické virtuální výstavy – www.exponet.info.


Expozice je věnována připomenutí památky Židů, kteří byli ve velkém počtu odvezeni na podzim roku 1943 do koncentračního tábora Osvětim a následně vyvražděni. Z více než 88 000 obyvatel židovského původu, kteří byli odvlečeni z Terezína do táborů „na východě“, se jich vrátilo méně než 3 600.

Výstava potrvá do 28. července 2013. Otevřena bude o víkendech od 10 do 17 hodin, od června od 10 do 18 hodin.

Vstup je zdarma. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama