ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2013 18:04:08

Vít Bárta - jeho kmotři a pěšáci

Vít Bárta - jeho kmotři a pěšáci

Bárta by měl vrátit "občanku" a dobrovolně nastoupit do Bohnic

 Naolejovaný terminátor, psychopat a šašek Vít Bárta (VV) se velmi často ohání bojem proti kmotrům. Zapomíná ale na to, že i on sám se dostal do politiky jen díky kmotrům a jejich penězům. Nejprve se mu podařilo ukrást stranu Věci veřejné pár nadšeným lidem v Praze 1, mezi které jsem patřil i já. Za pomoci financí kmotrů Romana Janouška a Tomáše Hrdličky (Bárta sám nikdy moc peněz neměl, jen si hraje na boháče) prosadil do čela strany blábolivou figurku Radka Johna, spjatého s Janouškem přes ORA PRINT. Následně s Janouškem a Hrdličkou obsadili Navatyp prostřednictvím anonymních akcií a proto také Věci veřejné nikdy vážně proti anonymním akciím nebojovaly, protože by se přišlo na spojení Bárty s těmito kmotry. Navíc Bárta má vracet oběma pánům zhruba 500 milionů korun, které se na ministerstvu dopravy zkoušel získat svými vyděračskými způsoby.

Kmotrem Bárty je i mediální magnát Jaromír Soukup. Měl se původně stát na ministerstvu školství náměstkem pro tunelování evropských fondů. To ale neklaplo. Nicméně Soukup s Bártou spolupracuje dál. Radek John (Rajon) dostal formální místo v Soukupově TV Barrandov. Novinky, Týden a další média včetně Hrdličkových Parlamentních listů píší ve prospěch superguru Bárty.

Další zajímavou figurkou je Michal Moroz, bezpečnostní guru, který dělá pro Bártu špinavou práci. Odposlechy politiků, jejich předávání různým lidem, vydírání je práce Moroze. Ne nadarmo se říká „Moroz přichází z Kremlu“, což vyvolává další Bártovu vazbu a to na ruský Lukoil. Ale jsou i další kmotři. Josef Jindra, ten který zadlužil mistrovství světa v Liberci, ze kterého se Liberecko dodneška stále vzpamatovává. Bárta se nechal slyšet, že Jindrovi zakázal přístup na dopravu. Proč by ne, když se s ním setkával přímo doma na Kosárkově náměstí.

I v policii má Bárta své lidi. Bývalý policejní prezident Petr Lessy, už několik dní před výběrovým řízením na pozici policejního prezidenta chodil k „tajnému“, ale faktickému ministru vnitra Bártovi (Rajon ministrem vnitra nikdy nebyl) pro pokyny. A samozřejmě i v pondělí rezignující šéf ÚOKFK Tomáš Martinec, ten za Bártu dýchá a díky němu policie prvních čtrnáct dní nechala Bártovi na uklizení důkazů jeho uplácení, protože celou kauzu nevedla jako úplatkařství, ale daňový únik a ne Bártův, ale poslanců, které uplácel.

A to už nemluvím vůbec o soudcovské mafii. Místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera, je u Bárty pravidelným hostem. Není divu, že Bárta pak u soudu uspěl a Nejvyšší soud naprosto účelově jeho nabídky úplatků označil za nepostižitelné z důvodu poslanecké imunity. A nejspíš soudce Jan Šott za trafiku v Kutné Hoře, soud s Bártou zmanipuloval, aby Bárta mohl z kauzy vyjít relativně čistý.

Co říct závěrem. Bárta, jeho kmotři a pěšáci představují hrozbu demokracie této země. Sám Bárta si myslel, že by se mohl stát prezidentem naší země a už z toho je patrné, že patří spíše do Bohnic, do oddělení s klecovými lůžky. Do Bártova projektu tunelování České republiky přes Věci veřejné je zapojených mnoho dalších lidí. Ale doufejme, že už je tento jeho projekt mrtvý. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama