ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2013 18:00:00

Ukončení projektu sKaret by bylo velmi složité

Ukončení projektu sKaret by bylo velmi složité

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová jednala s generálním ředitelem a předsedou představenstva České spořitelny Pavlem Kysilkou o budoucnosti sKaret.

Jednání o sKartách pokračují. Na základě čtvrtečního usnesení vlády se dnes odpoledne setkala ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová s generálním ředitelem a předsedou představenstva České spořitelny Pavlem Kysilkou. Dohodli se, že vznikne pracovní skupina složená z expertů MPSV, Úřadu práce ČR a České spořitelny.   sKarty upravuje několik právních předpisů, a jestliže by došlo k ukončení projektu, bude nutné je změnit. Zmiňovaná pracovní skupina se ale také bude zabývat variantami dalšího řešení celého projektu. Ta se především zaměří na srovnání možných nákladů pro případ, že by projekt pokračoval nebo naopak, že by byl celý zrušen. Závěry jejího jednání ministerstvo samozřejmě nejdříve sdělí vládě, pak médiím.     „Případné ukončení projektu sKaret by bylo velmi složité. Rozhodně však nesmí mít žádný vliv na výplatu dávek, to považuji za naprosto zásadní. Celý problém analyzujeme na MPSV. Nepřipustíme, aby vládou doporučené ukončení projektu sKaret bylo pro jejich držitele jakkoliv zmatečné nebo nekomfortní,“ řekla po jednání ministryně Ludmila Müllerová.   „Dal jsem paní ministryni osobní příslib, že v České spořitelně uděláme maximum pro to, aby výplaty v každém případě běžely dál zcela hladce,“ uvedl generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka.   Na dnešní pracovní schůzce se neprojednávaly kompenzace vůči České spořitelně. „Tato otázka bude na stole až po té, co budeme mít jasné řešení, jak bude projekt vyřešen. Také jsme se dohodli, že potřebu a případnou výši kompenzace posoudí nezávislý auditor vybraný na základě transparentního výběrového řízení,“ konstatovala ministryně Müllerová.   Štěpánka Filipová tisková mluvčí MPSV
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama