ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2013 10:32:05

Cyrilometodějské oslavy zahájil slavnostní koncert

Cyrilometodějské oslavy zahájil slavnostní koncert

Sérii akcí k letošním oslavám 1150. výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu zahájil v sobotu 13. dubna 2013 slavnostní koncert v Besedním domě v Brně pořádaný Jihomoravským krajem.

Účastníky koncertu před zahájením pozdravil hejtman Michal Hašek, který zdůraznil, že cyrilometodějská tradice má význam pro historii, ale také pro současnost a budoucí směřování Jihomoravského kraje. „Těší mne, že se ve spolupráci s Pravoslavnou církví a dalšími institucemi podařilo připravit pestrý program pro celý letošní rok. Jejich vrcholem na území Jihomoravského kraje bude květnové setkání v areálu mikulčického Slovanského hradiště,“ řekl hejtman Hašek.

V rámci programu zazněla „Mše k poctě svatých Cyrila a Metoděje“ Michaela Haydna a světová premiéra díla brněnského skladatele sbormistra Petra Fialy „Bratři ze Soluně“ v podání Českých komorních sólistů a Českého filharmonického sboru Brno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama