ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2013 16:13:20

Kam mizí pojistné vybrané na léčbu nemocných?

Kam mizí pojistné vybrané na léčbu nemocných?

Zákon nařizuje platby zdravotního pojištění, výběrem pojistného jsou pověřeny zdravotní pojišťovny. Zdravotní pojišťovny poctivě pojistné vybírají, včetně pokut a penále za pozdní platby, ale peníze jsou používány jinde a jinak než na léčbu pacientů!

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ví občané, komu zdravotní pojišťovny patří a kdo má z jejich peněz užitek? Kdo o penězích rozhoduje a jak jsou použity?
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Například ZPMV z peněz určených na léčbu hradí reklamní bigboardy a současně na nich nabízí za každého pojištěnce, který k ní přejde 5OO.- Kč. VZP pak v rozhlasové kampani přesvědčuje o tom, že jsou nejlepší.

Odkud pochází tyto finanční prostředky? Přeci z peněz určených na léčbu nemocných!

Podle dostupných zdrojů například mzda současného ředitele VZP ČR činí 225.000.-Kč měsíčně, k tomu náleží roční odměny ve výši až 6 měsíčních platů. Tedy v součtu více než 4 miliony Kč. Z čeho? Samozřejmě z peněz vybraných na léčbu nemocných!

Spočítáme-li si, že v České republice působí podle informací Ministerstva zdravotnictví ČR sedm zdravotních pojišťoven, nemohou se nemocní divit, že nejsou peníze potřebné na jejich léčbu. Jen například součet ředitelských platů a odměn ředitelů by postačil na záchranu a léčbu mnoha občanů.

Ztráty, které jsou působeny krachujícími společnostmi, které neplatily zdravotní pojištění za své zaměstnance jsou rovněž obrovské. Proč není v České republice jedna státem garantovaná a spravovaná pojišťovna, řízena státními úředníky s plnou trestní a majetkovou odpovědností? Ostatní komerční zdravotní pojišťovny mohou existovat, ale nemůže být zákonem stanovena povinnost takovým zdravotním pojišťovnám platit zákonné pojistné, ale pouze pojistné smluvní, zpravidla formované jako doplňkové či nadstandardní. Skončilo by plýtvání s penězi pojištěnců, stát a jím pověření úředníci by odpovídali za správnost využití peněz.

Jen málokdo si umí představit, kolik finančních prostředků by bylo k dispozici na léčbu nemocných. Včetně lázeňské péče a rehabilitací. Bohužel lázeňské domy, ordinace, nemocnice a další místa poskytující lékařské služby jsou zavírány s odůvodněním, že na jejich provoz nejsou peníze, případně s nimi zdravotní pojišťovny neuzavřou smlouvy. Proč?

Komu vlastně patří pojišťovny? Kam se ztrácejí peníze vybrané na léčbu nemocných? Proč nejsou finanční prostředky na operace? Proč se musí dobří lidé skládat na pořízení zdravotních pomůcek pro postižené či na nutnou léčbu nemocných? Kdo kontroluje nakládání s penězi pro nemocné a kdo je odpovědný za takovou kontrolu!

Garance ochrany zdraví a životů občanů je přece povinností státu. Pokud je nařízen výběr pojistného zákonem, může být příjemcem finančních prostředků jen a jen stát. Současně musí nést odpovědnost za jejich použití určené zákonem!

Řešení současné krize ekonomiky, zdravotnictví, nezaměstnanosti a dalších bolestí Českého státu (a nejen jeho) řeší nová společensko-ekonomická formace „ekonomický privatismus“  Je jen věcí občanů zda vezmou věci do svých rukou a při nadcházejících volbách rozhodnou o potřebných změnách ve státě, který sami tvoří a který by měl chránit jejich práva. Za to občan státu platí a má právo na kontrolu využití svých peněz!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama