Jiří Janeček

  • Hlavní město Praha
  • Výbor pro bezpečnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2013 10:14:00

Svoboda je za křeslo primátora ochoten obětovat celou ODS

Svoboda je za křeslo primátora ochoten obětovat celou ODS

Reakce na usnesení Regionální rady ODS Praha.

Cítíme velké zklamání a totální ztrátu reality Regionální rady ODS Praha. Usnesením Regionální rady ODS Prahy, která se na výzvu exprimátora Svobody mimořádně sešla v sobotu večer. RR dospěla k tomu, že jednání o nové koalici s TOP 09 je možné, ale jen v případě, že se Svoboda vrátí na pozici primátora. Toto usnesení je zcela v rozporu s pravicovými myšlenkami. Toto usnesení preferuje personální ambice nad zájmy strany a pravicového programu.
Regionální rada a její předseda Bohuslav Svoboda je ochoten obětovat celou ODS jen proto, aby se stal opět primátorem. Tímto krokem poškozuje ODS a pošlapává základní demokratické pravicové myšlenky. Jediné řešení je okamžitá rezignace celého vedení ODS v Praze a svolání RSP.
Regionální rada místo usnesení, které přijala, měla přijmout realitu voleb z roku 2010, kde ODS prohrála s TOP 09. Je zcela logické, že po tom, co jsme zradili za halasné podpory Petra Nečase ČSSD, chce TOP 09 v případě koalice s ODS primátora. ODS by se teď měla zaměřit ne na personální nesmyslné požadavky, vždyť už začínáme být směšní po tom, co jsme zachránili před odvoláním TOP 09 z rady hl.m. Prahy, ale na programové priority.
Usnesení ze včerejší RR měla obsahovat programové požadavky, co chce ODS realizovat do konce volebního období, jaké resorty chceme obsadit. Plnění volebního programu, jeho realizace je nad personální honbou za koryty. Doporučuji Bohuslavu Svobodovi, aby se neúčastnil vyjednávání o nové koalici, aby potlačil osobní ambice, aby respektoval realitu. Vedení ODS by mělo jednat o poměrném zastoupení v radě hl. m. Prahy a našich programových prioritách. Pravá frakce je připravena pomoci se vzniklou situací.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama