JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2013 12:46:00

Návrh zákona o státní službě je jen účelový manévr

Návrh zákona o státní službě je jen účelový manévr

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a stínového ministra KSČM pro resort spravedlnosti Stanislava Grospiče ke středečnímu rozhodnutí vlády odložit projednávání návrhu zákona o státních úřednících.

Vláda ve středu odložila projednávání zákona o státních úřednících, kterým Evropská unie podmiňuje další využívání prostředků z evropských strukturálních fondů. Návrhem by se tak její členové měli zase zabývat na svém jednání ve středu 12. června. Do té doby by se Nečasův kabinet měl vypořádat s připomínkami Bruselu k formulaci zákona. „Zákon o státní službě schválila už v roce 2002 vláda Miloše Zemana. Nicméně každá následující politická garnitura odkládala jeho účinnost. Nevidím naprosto žádný důvod k tomu, aby byl přijímán zcela nový zákon. Osobně sice mám k zákonu z roku 2002 celou řadu připomínek, nicméně si myslím, že jako celek je v zásadě přijatelný.  Návrh zákona z dílny současné vlády však považuji za účelový manévr, který umožní pozměnit původní záměr tak, aby vyhovoval dnešnímu politickému zadání, a tedy neměl zdaleka takovou účinnost jako původně schválená norma. Myslím si, že současný návrh by naopak mohl způsobit ještě větší politický holubník, než je tomu dnes,“  uvedl k návrhu Stanislav Grospič.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama