Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2013 19:42:00

Lidé na Povodí Vltavy dělají maximum možného

Lidé na Povodí Vltavy dělají maximum možného

Ministr zemědělství Petr Bendl osobně objíždí místa ohrožená povodní.

Společně s předsedou vlády, premiérem Petrem Nečasem, dnes ministr zemědělství kontroloval aktuální stav na Vltavské kaskádě.
Jako první dorazili na hráz Slapské přehrady. I tady je situace dramatická.Kaskáda je už naplněná a povodeň nemá šanci zadržet.Obcím pod ní  ale dostatek dává čas se na velkou vodu připravit.
"Lidé na Povodí Vltavy dělají maximum možného, aby prostřednictvím Vltavské kaskády získali čas pro města a obce ležící po proudu," řekl ministr Bendl. "Povodně ještě zdaleka nejsou za nami," pokračoval ministr. "Zdrželo nás čekání na postavení zábran v Praze. Vypadá to,že budeme muset zvýšit průtok z 2850 na 3200 metrů krychlových za vteřinu," dodal.
Petr Bendl osobně navštívil i vodou ohrožované Štěchovice. Po té společně s premiérem zamířili do Radotína, kde v těchto chvílích zjišťují aktuální stav.
Za povodní postiženými občany se během dne vydají také do zatopených městských částí Prahy.
Tiskové oddělení MZe
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama