Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2013 9:03:59

Schváleny investice do knihovny, rozšíření Kouřimi, užívání buštěhradské zahrady

Schváleny investice do knihovny, rozšíření Kouřimi, užívání buštěhradské zahrady

Zelená odstranění havarijní situace ve Středočeské vědecké knihovně v Kladně, zelená rozšíření skanzenu v Kouřimi i užívání buštěhradské zahrady.

Rada kraje na svém jednání 3. června schválila druhou část řešení havarijní situace ve Středočeské vědecké knihovně v Kladně. Knihovna byla v posledních měsících postihována výpadky informačních systémů, které byly způsobeny přestárlými, kolabujícími servery. Návštěvníci se tak mohli setkávat s omezením služeb a i se zavřenými dveřmi.

Obměnu informačních technologií, zejména serverů schválila Rada na základě Plánu investic již v dubnu 2013, nyní dostala zelenou i modernizace knihovního systému Advanced Rapid Library, který je založen na databázi Caché.

„V knihovně se tím zrychlí výpůjční proces a celý systém zpracování dokumentů a zajistí se stabilita celého systému.“ uvedl radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Důležitým materiálem na Radě kraje byla též změna projektu Dostavba areálu Muzea lidových staveb v Kouřimi, kdy se místo přidání hospodářské budovy v Živohošti budeme zkoušet naprojektovat a poté z evropských peněz do vyčerpání osy 93a realizovat komplexní I. etapu rozšíření skanzenu, která se skládá ze 17 objektů.  Předpokládaná cena investice před vysoutěžením je 105 milionů Kč.

Rada též schválila znění smlouvy s městem Buštěhrad o užívání zahrady a taktéž souhlas se stavbou chodníku, odstavné plochy aj. s cílem umožnit přístup občanů do nově zrekonstruovaných prostor zámku, kde bude sídlit buštěhradský Městský úřad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama