RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2013 21:01:51

Podporujeme praktické kroky ke snížení nezaměstnanosti

Podporujeme praktické kroky ke snížení nezaměstnanosti

Nezaměstnanost je v Evropské unii velmi bolestivý problém. Premiér Petr Nečas to řekl po dnešním setkání s Bernadette Ségolovou, generální tajemnicí Evropské odborové konfederace.

Hovořili spolu o sociální politice v Evropské unii. V této souvislosti upozornil český premiér na problém nezaměstnanosti mladých lidí.

„Některé aspekty nezaměstnanosti, jako je nezaměstnanost mladých lidí, mohou přinést velmi nepříznivé politické a sociální dopady nejenom v současnosti, ale i v budoucnosti,“ uvedl premiér, podle kterého je nezbytné mít odvahu provést reformy na trhu práce.

Reformy sociálního systému a trhu práce prováděné od roku 2007 vedou k tomu, že Česká republika dosahuje dlouhodobě šesté až osmé nejnižší nezaměstnanosti v rámci Evropské unie. „Je zde praktický příklad, že když se provedou tyto nezbytné reformní změny, že to vede ke snížení nezaměstnanosti,“ dodal český předseda vlády.

Bernadette Ségolová po schůzce s premiérem Petrem Nečasem uvedla, že opatření přijatá evropskými zeměmi na podporu boje proti hospodářské krizi neuspěla a je zapotřebí změn. „Je třeba změnit politiku a začít investovat do nového růstu, který by také zlepšil situaci na trhu práce. Nutné jsou strukturální změny, které znamenají i pružnost v oblasti pracovních podmínek. A proto je zapotřebí, aby nebyly diktovány shora, ale došlo k jejich přijetí na základě diskuse všech sociálních partnerů,“ uvedla generální tajemnice Evropské odborové konfederace.

V souvislosti s nadcházejícím červnovým summitem Evropské rady, jehož tématem bude mimo jiné i otázka nezaměstnanosti, zdůraznil český premiér nutnost takového dialogu a řešení v rámci celé Evropské unie.

„Shodli jsme se na nezbytnosti sociálního dialogu se sociálními partnery i na evropské úrovni a ujistil jsem Bernadette Ségolovou, že na nadcházejícím jednání Evropské rady bude Česká republika podporovat praktické kroky, které povedou ke snížení nezaměstnanosti v Evropské unii,“ řekl premiér Nečas.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama