Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2013 16:42:05

Personální rošáda v kultuře

Personální rošáda v kultuře

Ministryně kultury Hanáková končí...

Židle se dokymácela pod ministryní kultury Alenou Hanákovou.  TOP09 prý již má na její místo náhradu, která povede resort správným směrem… Tomu ale moc nevěřím - ve vládě, která má od počátku období již jen 4 původní ministry, se personálními rošádami zatím problémy nikdy nevyřešily.

A v kultuře je třeba právě koncepčního, systémového řešení, ať již v oblasti financování živé kultury či oblasti řízení příspěvkových organizací. Kultura potřebuje vizi, zajištěné zdroje a stabilitu, které za současného vládního chaosu mít nemůže.
Bez skutečně zásadní změny politiky zůstane výměna ministryně jen chaotickou personální změnou podobnou těm, které byly ve státních organizacích (nejen v Národní galerii či Národním divadle) činěny právě současnou ministryní.
A nebo že by koncepcí zaváněla možná provázanost ministra Kalouska s vývozním artiklem Vizovic, kde paní Hanáková starostovala?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama