Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2013 22:22:00

Je čas zrušit všechny zdravotnické poplatky

Je čas zrušit všechny zdravotnické poplatky

Vyjádření Soni Markové, poslankyně PS PČR za KSČM, k dnešnímu rozhodnutí Ústavního soudu zrušit nadstandardy ve zdravotnictví.

KSČM vítá rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení nadstandardů, které byly silou a přes odpor opozice zavedeny pravicovou vládní koalicí. Od samého počátku jsme upozorňovali na možný rozpor s Listinou základních práv a svobod nejen u rozdělení zdravotní péče na základní a ekonomicky náročnější variantu, ale také u tzv. regulačních poplatků. Jestliže nyní ÚS rozhodl o neústavnosti navýšení, pak je načase, aby byly pro „možný rdousící účinek“ zrušeny všechny zdravotnické poplatky tak, jak to opakovaně navrhuje KSČM.

Ročně se za nadstandardy vybere ve zdravotnických zařízeních kolem 40 miliónů a za zdravotnické poplatky pět miliard korun. Navýšením procenta HDP připravila vládní pravice systém veřejného zdravotního pojištění o pět miliard korun a další miliardy chybí z důvodů nenavýšení platby za státní pojištěnce. Pacienti jsou tak nuceni stále hlouběji sahat do svých peněženek a problémy mají také zřizovatelé nemocnic. To je pro KSČM nepřijatelné.

Soňa Marková, poslankyně PČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama