Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2013 10:57:34

Ministr Chalupa nás zklamal

Ministr Chalupa nás zklamal

Dotační program na podporu výměny kotlů, který se měl spustit 8. července, se odkládá.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa nepodepsal Dohodu o poskytnutí dotace v rámci Společného programu na podporu výměny kotlů mezi ČR – MŽP a Ústeckým krajem (dále Delegační dohoda).

„Jsem zklamán z rozhodnutí ministra Chalupy neuzavřít půlroční přípravu na vyhlášení dotací závěrečným podpisem. Na nejbližší radě navrhneme další postup. Jelikož ale budeme muset všechna jednání znovu vést s novým ministrem, předpokládám, že první výzvu budeme moci spustit asi až v příštím roce,“ vysvětlil hejtman Bubeníček.

Delegační dohoda společně s 1. Společnou výzvou Ústeckého kraje a Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí dotace ze Společného programu na podporu výměny kotlů  byly projednány a schváleny na poradě vedení ministerstva životního prostředí 28. 5. 2013. Radou Ústeckého kraje byly tyto dokumenty schváleny usnesením č. 258/19R/2013 ze dne 11. 6. 2013 a následně byla Delegační dohoda podepsána hejtmanem Ústeckého kraje.

Po nástupu nového ministra či ministryně se bude muset Delegační dohoda a Společná výzva znovu projednat a schválit jak poradou vedení ministerstva, tak Radou Ústeckého kraje. Termín příjímání žádostí se tak bude odvíjet od těchto aktů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama