Marian Dancso

  • OMMO
  • Lom
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2013 7:00:49

Reakce na ředitele mostecké městské policie Ing. Bronislava Schwarze

Reakce na ředitele mostecké městské policie Ing. Bronislava Schwarze

Reakce na ředitele mostecké městské policie Ing. Bronislava Schwarze, s odkazem na jeho reakci v deníku 5+2. http://zlin.5plus2.cz/18909/schwarz-manzelce-neradim. Ing. Bronislav Schwarz prohlašuje: "Lomu velím Já, protože jsem radní"

Několik málo reakcí na článek z 27. června 2013

Uvědomuji si, že každý občan má právo prezentovat své názory, o to více, jde-li o člověka politicky činného. Ne s každým tvrzením se však musíme ztotožnit a souhlasit s ním. Nicméně dokážu respektovat to, když se někdo nebojí říci svůj názor.

V komunální politice působím již druhé volební období a je velice zábavné se dočíst v médiích, že jsem dlouhé roky v zastupitelstvu a za tu dobu jsem dokázal zprivatizovat akorát pár bytů… Tedy alespoň tak to vidí Ing. Bronislav Schwarz, radní Lomu, zastupitel ÚK za Severočechy.cz, ředitel Městské policie Most a zároveň manžel starostky města Lomu Bc. Kateřiny Schwarzové. S takovým tvrzením samozřejmě souhlasit nemohu, protože je plné záměrných polopravd, neřku-li pomluv. V zastupitelstvu města je 21 členů, kteří se podílejí na chodu skoro pětitisícového města. Jak už bývá zvykem, tak politika, a to na všech úrovních, je skoro vždy o koalici a opozici. Byla by to špatná politika, kdyby se opozice držela v ústraní a jen tiše přikyvovala a se vším souhlasila. Vzniká pak otázka, šlo-li by ještě vůbec o opozici?! Každý z nás byl do zastupitelstva zvolen, aby hájil zájmy a potřeby svých voličů, a to je i pro mě směrodatné. A to, co jsem pro naše město udělal…? Především jsem se snažil vystupovat podle svého svědomí a to, aniž by mě někdo ovlivňoval. Pokud ano, mám svou hlavu, abych si uměl vybrat.

Nevím, koho měl Ing. Bronislav Schwarz na mysli, když prohlásil, že spolupracuje se všemi slušnými, kteří nekradou…? Je-li nějaké pochybení, tak nechť pracují orgány činné v trestním řízení. Každý z nás přeci nese zodpovědnost. Pan ředitel městské policie však nepředstavuje poslední instanci práva a už vůbec ne spravedlnosti. Skromnost prý sluší skoro každému.

Stejně tak se mohu ptát i já, zdali bylo zodpovědné pronajímat nemovitosti, do kterých naše město muselo investovat nemalé prostředky za pouhou 1,-Kč. A že jich není zrovna málo… Nešlo náhodou o kamarádské vztahy? Ale to nechť si uvědomí občané našeho města. Stejně je třeba si klást otázky, proč např. panu radnímu Schwarzovi nevadí, vždy potřebný jedenáctý hlas z části údajné opozice „podporující vládnoucí koalici“ pana bývalého starosty Lomu a současného zastupitele za KSČM pana J. Nétka (nyní zástupce ředitelky ZŠ a MŠ Lom), kterého opakovaně kritizoval a kritizuje za to, co v Lomu za svého starostování způsobil.

„Pane Ing. Schwarzi…, nevím, kdo z nás dvou hlasoval vždy ve svůj prospěch???“ To je také k zamyšlení. Já nebyl tím, co upřednostňoval kamarádské vztahy a pronájmy tzv. jim za pouhou 1,-Kč. Tak jako např. u kavárny, která naše město stála nemalé finanční prostředky, nebo pozemky na dobu x- desítek let. Já nebyl ten, kdo poslal udání na okresní hygienu na některé lomské podnikatele, byť to tak mělo vypadat, že?

Bát se promluvit a říci svůj názor? Takoví lidé, nechť do politiky nelezou. Jsou pak ovlivnitelní. Myslím, že politika by měla být především o politice - o volebním programu a také o slušném chování. Ale to Vy zřejmě nemáte, když nedokážete uhlídat své osobní emoce od těch politických. Myslím, že urážek a pomluv, dokonce fyzických ataků v Lomu bylo již mnoho. Co myslíte? Anebo musím věřit, že ich-forma Vám slouží k tomu, že se tak moc rád posloucháte nebo čtete!

Zamyšlení se sám nad sebou…

Myslím, že jeden z nás dvou, pane Ing. Schwarzi, lže, nebo má výpadek paměti. Mám na mysli Vaše sdělení. „Třeba právě pan Dancso. On prohlásí, že by chtěl být starostou, že by to zvládl. Jak by to zvládl? Nezvládne nic ani teď jako zastupitel. Proč třeba nic nenapíše do novin Lomská radnice?“

Několikrát jsem do měsíčníku Lomské radnice psal, ale bohužel jsem nikdy od Vás prostor nedostal, a myslím, že jsem nebyl jediný. A mohu to doložit uloženými maily adresovanými přímo na starostku Lomu v této věci. Vím, že tohle vnímají i samotní občané. Celá lomská radnice je především a pouze o prezentaci Vaší manželky, starostky Bc. Kateřiny Schwarzové, místostarosty Pavla Baráka. A to vše za peníze občanů i těch, co volili opozici z řad ČSSD a OMMO. Ale všiml jste si, že za dobu, co vydáváte tento měsíčník, by se tam objevil někdo jiný??? Ale zase na druhou stranu se Vám musí přiznat, že máte dobrou reklamu za veřejné finance.

Závěrem

Jsem v zastupitelstvu díky hlasům občanů, voličů a programu subjektu „Občané městu, město občanům (OMMO). Snažím se však hájit zájmy občanů Lomu. Podpořím každý dobrý projekt, ať už s ním přijde koalice, podporovaná jediným, údajně komunistou Ing. Nétkem, či někdo jiný. Konečně se stačí podívat na hlasování na jednotlivých jednáních zastupitelstva nebo si poslechnout zvukové záznamy. Myslím, že se zcela jistě rovněž nebudu prezentovat tak, že o někom napíšu, že se s ním nebavím, protože je líny…

Ale možná je to jen Vaše předvolební rétorika, pane radní za S.cz, a Vy prostě špatně snášíte kritické poznámky, nota bene od lidí jako jsem já. Buďte však přeci jen uvážlivější, pane Schwarzi, když se obracíte k lidem, nejsme „vši“ a Vy byste si měl vidět dále než jen na špičku svého nosu. Jste přeci ještě veřejným činitelem, který dbá zákonů a práv?!

Marian Dancso, zastupitel města Lomu za OMMO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama