Ing. Tomáš Jirsa, MBA

  • Český Krumlov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2013 9:51:47

Plody přímé volby

Plody přímé volby

Přímá volba prezidenta je kukaččí vejce zanesené do našeho ústavního pořádku. Marně varovali ústavní právníci zákonodárce, aby nezaváděli přímou volbu bez další úpravy ústavy. Parlament dnes sklízí plody svého populismu a nezodpovědnosti a lid obecný

Zapomeňme na to, že prezident Miloš Zeman dá při druhém pokusu sestavit vládu šanci představiteli některé ze stran zastoupených v Poslanecké sněmovně, ať již Miroslavě Němcové, či Bohuslavu Sobotkovi. Proč by to dělal? Pro něj je důležité, že má svou loutkovou vládu, a tím pádem moc. Opravdu asi jediná možnost, jak zbavit prezidenta jeho vlády, jsou předčasné volby. To je však vždy krajní řešení.

Ing.Tomáš Jirsa, MBA. 
senátor PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama