Jiří Doležal

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2013 16:11:25

Za dražším benzinem hledejme korupční poslance.

Za dražším benzinem hledejme korupční poslance.

Až do roku 2020 jsme mohli mít benzín levnější až o dvě koruny. Není tomu tak kvůli novele zákona, která zvyšuje podíl přísad do biopaliv. Jejímu schválení předcházela jednání lobbyistů s poslanci, která podle Bezpečnostní informační služby mnohokrát

překročila standardní meze a vykazovala znaky korupce. Připomínají to středočeské VV.

„Politici lžou, když říkají, že příslušnou novelu schválit museli, protože bychom nesplnili nařízení Evropské komise. Ta totiž vydala jen doporučení, což znamená, že jsme mohli mít bez obav z případných sankcí podíl přísad 0% až do roku 2020,“ říká Jiří Doležal, místopředseda středočeské krajské rady VV a poukazuje na to, že dokonce i skutečné ekologické, nikoli ekologistické, organizace v Evropě žalují Evropskou unii za to, jakým způsobem postupuje proti skutečným zájmům ochrany životního prostředí, když prosazuje ryze politickým rozhodnutím, pod taktovkou výrobců příměsí, navyšování jejich podílu v PHM.

„BIS měla ve své výroční zprávě z roku 2005 pravdu. Bohužel pravdu měl i Andrej Babiš, který se dnes tváří, že hájil zájem všech zemědělců v naší zemi, když Petru Machovi u oběda sděloval, že nemá cenu šít do biopaliv, neboť on má své poslance jisté,“ připomíná Doležal s tím, že na návrh ČSSD byla přerušena tehdejší schůze Parlamentu ČR do 27. května 2010 s odůvodněním, že se ještě musí projednat zákon o přímé volbě prezidenta.

„Dopadlo to tak, jak tenkrát středočeská rada ještě neparlamentní strany Věci veřejné upozorňovala. Je dobré si uvědomit, že na zdražení benzinu se podílely všechny parlamentní strany. Na pořad schůze tehdy poslanci zařadili přehlasování veta prezidenta. Zákon o přímé volbě prezidenta rychle zamítli a veto k biopalivům přehlasovali. Dnes na to v podobě benzinu doplácí celá naše ekonomika,“ dodává Jiří Doležal.

V poslední den svého poslaneckého mandátu zvedli pro faktické zdražení benzinu svoji ruku tito poslanci:






Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama